societat

L’IMAS obrirà un centre especialitzat per a menors víctimes d’explotació sexual

La comissió d'experts proposa una quinzena de mesures per afrontar el problema

L%27IMAS+obrir%C3%A0+un+centre+especialitzat+per+a+menors+v%C3%ADctimes+d%27explotaci%C3%B3+sexual

El Consell de Mallorca obrirà el pròxim més d’octubre un centre a la part forana per a 8 menors amb l’objectiu d’allunyar-los d’ambients que afavoreixen l’explotació sexual. La decisió s’ha pres arran de l’informe elaborat per la Comissió d’Experts, coordinada per Noemí Pereda en relació amb als casos d’abús i explotació sexual de menors.

Javier de Juan, el conseller de Drets Socials i president de l’IMAS, ha explicat que si bé a Mallorca ja hi havia protocols específics, si que hi ha, ha dit “marge de millora”.

En concret, ha parlat la necessitat de fer més formació especialitzada per a treballadors de diversos àmbits que tracten amb els menors tutelats i de coordinar-se millor. També d’afinar en el monitoratge i supervisió quan es produeix un cas i prendre pautes d’actuació comunes quan es produeix una fuga d’un menor tutelat.

De Juan assegura  que la solució a l’abús i explotació sexual de menors vulnerables és complexa però que l’ha de liderar l’IMAS.

En concret, sobre l’increment de casos a Balears, l’informe del Consell d’Expert assegura que aquest fenomen es dóna a tota Espanya, però la taxa de delictes d’aquesta índole a Balears és més gran que la mitjana nacional i aquest fet no pot obviar-se.

Sobre la formació de com actuar en aquests casos, el mateix informe destaca que ni el Protocol ni la Instrucció han estat difosos de manera adequada entre els professionals i, molts d’ells, afirmen no haver rebut cap formació sobre aquest tema.

Un altre dels problemes que la Comissió vol destacar és la valoració dels experts i els professionals enquestats sobre l’excessiva burocratització de les tasques dels educadors, que redueix el temps del qual disposen per treballar de manera directa i establir un vincle sòlid amb els nens i nenes dels centres.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Es disparen les peticions d’asil de colombians i veneçolans a Menorca

Més de la meitat dels beneficiaris són dones de manco de 40 anys

Balears necessita reciclar el triple de residus per complir amb la norma europea

Menorca, on menys residus es generen per habitant, promou l'intercanvi de deixalles per fomentar el reciclatge

La greu afectació a un corall protegit manté aturades un any les obres al moll de Cala Corb

El Ministeri de Medi Ambient ha de decidir ara si permet reprendre els treballs, amb aquesta situació

El nucli urbà de Manacor i zones residencials dels afores, confinats a partir de mitjanit

El confinament afecta a unes 30.000 persones, que no podran sortir de l'àrea delimitada si no acrediten una causa justificada....