societat

L’IMAS obrirà un centre especialitzat per a menors víctimes d’explotació sexual

La comissió d'experts proposa una quinzena de mesures per afrontar el problema

L%27IMAS+obrir%C3%A0+un+centre+especialitzat+per+a+menors+v%C3%ADctimes+d%27explotaci%C3%B3+sexual

El Consell de Mallorca obrirà el pròxim més d’octubre un centre a la part forana per a 8 menors amb l’objectiu d’allunyar-los d’ambients que afavoreixen l’explotació sexual. La decisió s’ha pres arran de l’informe elaborat per la Comissió d’Experts, coordinada per Noemí Pereda en relació amb als casos d’abús i explotació sexual de menors.

Javier de Juan, el conseller de Drets Socials i president de l’IMAS, ha explicat que si bé a Mallorca ja hi havia protocols específics, si que hi ha, ha dit “marge de millora”.

En concret, ha parlat la necessitat de fer més formació especialitzada per a treballadors de diversos àmbits que tracten amb els menors tutelats i de coordinar-se millor. També d’afinar en el monitoratge i supervisió quan es produeix un cas i prendre pautes d’actuació comunes quan es produeix una fuga d’un menor tutelat.

De Juan assegura  que la solució a l’abús i explotació sexual de menors vulnerables és complexa però que l’ha de liderar l’IMAS.

En concret, sobre l’increment de casos a Balears, l’informe del Consell d’Expert assegura que aquest fenomen es dóna a tota Espanya, però la taxa de delictes d’aquesta índole a Balears és més gran que la mitjana nacional i aquest fet no pot obviar-se.

Sobre la formació de com actuar en aquests casos, el mateix informe destaca que ni el Protocol ni la Instrucció han estat difosos de manera adequada entre els professionals i, molts d’ells, afirmen no haver rebut cap formació sobre aquest tema.

Un altre dels problemes que la Comissió vol destacar és la valoració dels experts i els professionals enquestats sobre l’excessiva burocratització de les tasques dels educadors, que redueix el temps del qual disposen per treballar de manera directa i establir un vincle sòlid amb els nens i nenes dels centres.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Conflicte entre els taxis i altres vehicles a l’aeroport de Son Sant Joan

Dissabte durant uns 20 minuts hi va haver una aturada en la recollida de passatgers

Formentera, plena de turistes

Les previsions per al mes d'agost també són positives

9 nedadors fan la volta a Cabrera per aconseguir fons per a la reserva marina

Durant 7 hores han recorregut els 22 quilòmetres del litoral

Palma acull la darrera semifinal d’street dance

Els millors ballarins lluiten per aconseguir una plaça a la Final Nacional que es disputarà a València el 7 d'agost