X

El Consell de Mallorca ordena el tancament immediat del Museu Marítim a Palma per incompliments de seguretat

Segons el Departament de Cultura i Patrimoni, l'espai "no disposa de sistema antiincendis ni d’un pla d’evacuació"

15/01/2024

El Consell de Mallorca ordena el tancament immediat del Museu Marítim a Palma per incompliments de seguretat

Redacció

El Departament de Cultura i Patrimoni de Mallorca ha ordenat el tancament de manera immediata del Museu Marítim ubicat al parc de Ses Voltes de Palma després de detectar que incompleix “amb les condicions de seguretat” des que es va obrir el passat mes de setembre de 2020.

En una nota de premsa, la institució insular afirma que la seu “no disposa de sistema antiincendis ni d’un pla d’evacuació; tot i que rep, cada setmana, la visita d’escoles i associacions”. La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha detectat aquesta anomalia en rebre l’informe sobre l’estat d’execució de les obres. Lamenta que “des del seu trasllat a ses Voltes, fa més de tres anys, el Museu Marítim de Mallorca no és un lloc segur” i critica que “l’anterior equip de govern no comprovàs que tot estava en ordre abans d’obrir-lo”.

Roca, segons la nota, explica que aquest informe es va resoldre “fa uns dies” i detalla que “l’edifici té un sistema antiincendis ni un pla d’evacuació, la qual cosa obliga a tancar la seu de Palma fins que es resolgui aquest problema”. Per sort, ha destacat Antònia Roca, “no s’ha hagut de lamentar cap desgràcia ni cap accident, però cal recordar que s’ha posat en risc més de 20.000 persones que han visitat el museu durant els darrers anys”.

Estat d’execució de les obres

Les obres de la seu de Palma del Museu Marítim de Mallorca varen començar el passat mes de gener i l’anterior equip de govern del Consell de Mallorca va informar que tendrien una duració màxima de sis mesos. Durant aquest any, s’han adaptat les sales i les instal·lacions per complir la llei d’accessibilitat universal i s’ha posat aire condicionat i ventilació a les sales per reduir problemes d’humitat que existien.

Inicialment, també s’havien d’adaptar les entrades i sortides amb portes automàtiques, però hi ha hagut modificacions al projecte i aquesta adequació es farà en el procés següent, que és el de museografia.

15/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris