X

El Consell de Mallorca podria plantejar-se, a mig termini, tenir estand propi a les grans fires turístiques

La institució insular planteja un nou model de promoció que posi el resident al focus

05/11/2023

El Consell de Mallorca podria plantejar-se, a mig termini, tenir estand propi a les grans fires turístiques

Jaume Vinyas Puiggalí

El Consell de Mallorca encara la World Travel Market de Londres, la primera gran fira turística de la legislatura, com el punt de partida d’un nou model de promoció que posarà el resident al focus amb l’objectiu primordial de millorar-ne la convivència amb el turista. Des de la institució insular asseguren que la sintonia amb el Govern és total però no descarten que, en el futur, Mallorca tengui un estand propi a les fires tal com ja té Eivissa.

El conseller insular de Turisme, José Marcial Rodríguez, assegura que viatja a Londres amb la idea de transmetre al mercat britànic que és molt important per Mallorca i que sempre serà benvingut però també que cal ampliar el respecte a un entorn tan fràgil com el nostre. És per això que planteja un nou model de promoció que no es fixi tant en la captació de nous clients sinó en millorar la relació dels residents amb el turisme. “Hem de construir aquest model de promoció a partir de la nostra identitat, i la nostra identitat la formen la nostra societat, la nostra cultura, la nostra gastronomia i la nostra ubicació geogràfica. Això, crec, és el que hem de posar a la proa del nostre nou model de promoció amb un respecte sense paliatius a la nostra illa i a la idea que té un entorn limitat en el qual hem de conviure i coexistir”, ha assegurat.

Rodríguez considera que Mallorca té l’entitat suficient com per plantejar-se en el futur tenir un estand propi a les grans fires. Amb tot, això ja s’hauria de plantejar després de la propera ITB de Berlín, quan finalitzarà l’actual contracte.

Pel que fa a les rutes de llarga distància, el conseller insular aposta per seguir negociant i ampliar la connectivitat amb els Estats Units i el Canadà sense desatendre l’emergència del mercat xinès. A més, assenyala que que cal aprofitar el hub de l’Aràbia Saudita per millorar la connectiviat amb els destins de llarga distància.

05/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris