mallorca

El consell de Mallorca proposa una baixada de gairebé el 3 per cent en la tarifa de residus urbans


El consell de Mallorca proposa una baixada de gairebé el 3 per cent en la tarifa de residus urbans. Això tot i que enguany s’han generat un 30 per cent manco de residus, per la manca de turisme. Aquest fet obria la porta a un possible increment de preus. Però el consell s’acull al motiu de força major i vol repartir les despeses entre TIRME i la institució.

El departament de Medi Ambient proposarà al Ple de novembre l’aprovació inicial de les tarifes de residus 2021. La consellera insular de Medi Ambient, Aurora Ribot, explica que davant un cas com el que s’ha viscut enguany, amb una davallada dels residus del 30%, l’empresa concessionària pujaria les tarifes. Perquè els ciutadans no es vegin afectats, diu Ribot, el consell s’acull a la norma de força major perquè TIRME i l’administració es reparteixin els costos. Per tant, les tarifes no pujaran i es mantindran similars a les de l’any passat.

Per exemple, la tarifa de residus sòlids urbans passa de 111,20 euros per tona a 108,03. Pel que fa a les tarifes pel tractament de llots i de deixalles d’origen animal (DOA) seran de 74,53 euros i 73,65 euros per tona, respectivament.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

‘Puntades d’esperança’, el record de la solidaritat de les cosidores d’Inca durant el confinament

Un documental que conta la història d'antigues repuntadores que havien perdut la seva feina en el sector del calçat que...

El principal sospitós de la desaparició del binissalemer Antoni Llabrés queda en llibertat

Joan Torres Serra, de malnom 'Rotavella', ja va ser investigat per altres tres desaparicions a Eivissa

Els contagis continuen a l’alça a les Illes

En les darreres hores hi ha hagut 263 casos positius més per coronavirus. Per davall, un dia més, els curats: 206. I també s'han confirmat dos morts més amb Covid....

Demanen la paralització dels projectes d’ampliació de l’aeroport

El TSJIB admet a tràmit un recurs presentat per la Plataforma contra l'ampliació de l'aeroport de Palma