política

El Consell de Mallorca subvencionarà les accions contra el canvi climàtic de 33 municipis

La quantia total de les subvencions és d'1,09 milions d'euros que s'han repartit en funció del nombre d'habitants de cada municipi


El Consell de Mallorca subvencionarà les accions contra el canvi climàtic de 33 municipis, a proposta del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local.

Segons ha informat la institució insular aquest diumenge, l’objectiu és que s’escometin les actuacions relatives al Pacte de Batles i Batlesses de Mallorca, és a dir, actuacions que contribueixin a l’estalvi energètic i a la lluita contra el canvi climàtic.

La quantia total de les subvencions és de 1,09 milions d’euros que s’han repartit en funció del nombre d’habitants de cada municipi, de manera que les ajudes van des dels 5.795,90 euros fins als 27.500 euros.

Actuacions subvencionables

D’altra banda, el Consell de Mallorca ha informat que són subvencionables, d’una banda, accions genèriques com les campanyes de sensibilització o plans de mobilitat; per una altra, les accions d’inversió, com substituir l’enllumenat públic per LED o millorar l’eficiència energètica d’edificis públics.

Totes les actuacions subvencionables han d’estar recollides en els Plans d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (Paesc) de cada ajuntament i s’han de realitzar entre l’1 de gener de 2019 i el 31 d’agost de 2020.

Pactes de batles i batlesses

El Pacte de Batles i Batlesses és una iniciativa europea en què les entitats locals es comprometen a implantar els objectius de la Unió Europea en matèria de clima i energia. La signatura del Pacte comporta elaborar aquest Pla d’Acció (Paesc).

En aquest sentit, alguns dels compromisos adquirits són reduir en un 40 per cent les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle per a l’any 2030, millorar l’eficiència energètica de les instal·lacions municipals i incrementar la producció d’energia d’origen renovable.

Tots els municipis de l’illa es troben actualment adherits al Pacte de Batles i Batlesses pel Clima. Un fet que, segons el Consell de Mallorca, és fruit de l'”impuls” donat al Pacte en els últims anys per la institució insular, juntament amb el Govern.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

El Consell de Menorca es marca com a reptes aconseguir més autonomia i resoldre la reforma de la carretera

Susana Mora confia que la futura llei de Consells donarà més llibertat i flexibilitat a les institucions insulars

Catalina Cladera defensa la tasca de l’IMAS i demana prudència

El grup del PP i Vox volen que la presidenta del Consell de Mallorca doni explicacions en un ple extraordinari

Primera reunió del comitè autonòmic de Ciutadans a les Balears amb Mesquida al capdavant

Patrícia Guasp ocupa el càrrec de secretària d'Acció Institucional que havia quedat desert amb la marxa d'Olga Ballester