X

El Consell de Mallorca suprimirà la borsa de places turístiques per poder decréixer

N'hi ha 12.000 i la intenció és eliminar-les amb la pròxima modificació del Pla Territorial, durant el mes d'abril

24/03/2023

El Consell de Mallorca suprimirà la borsa de places turístiques per poder decréixer

El Consell de Mallorca suprimirà la borsa de places turístiques de l’illa en la pròxima revisió del Pla Territorial de Mallorca. Ho ha anunciat Catalina Cladera, presidenta del Consell, després que la Comissió Balear de Medi Ambient ha instat la institució insular a prohibir-ne de noves a les zones madures.

La Comissió de Medi Ambient ha aprovat la declaració d’impacte ambiental de la modificació número 3 del Pla Territorial de Mallorca, però el seu informe insta el Consell a paralitzar la concessió de noves places turístiques a les zones madures més saturades. Específicament, la Comissió parla de Platja de Palma, s’Arenal de Llucmajor i de tres zones madures de Calvià: Magaluf, Palmanova i Santa Ponça.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha respost que els seus plans van més enllà. “Estam treballant per fer una eliminació de la borsa de places, a tot Mallorca, no només a les zones madures com recomana la Comissió de Medi Ambient”, ha dit la presidenta insular.

La borsa turística de Mallorca actualment té unes 12.000 places dedicades al turisme, entre hoteleres i de lloguer vacacional, mentre que les places ja oferides són 408.000. La intenció és que la supressió de la borsa vagi inclosa al nou Pla Territorial Insular que, previsiblement, s’aprovarà abans de les eleccions del maig.

El candidat del PP a la batlia de Palma, Jaime Martínez, ha demanat que el Govern faci feina per reconvertir Platja de Palma i que es fugi de debats estèrils perquè “el sostre de places a Palma, a Mallorca i a les Illes ja el va fixar el PP fa molts anys”.

La nova Llei del turisme aprovada l’any 2022 va establir una moratòria de quatre anys per a la concessió de noves places turístiques a tot l’arxipèlag.

24/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris