X

El Consell de Mallorca suspèn l’aprovació definitiva de les Normes Subsidiàries de Porreres

La ponència tècnica d'Urbanisme demana a l'Ajuntament que corregeixi fins a 75 deficiències

27/01/2024

El Consell de Mallorca suspèn l’aprovació definitiva de les Normes Subsidiàries de Porreres

Revés important al consistori porrerenc després que ahir la Comissió Insular d’Ordenació del Territori va tirar enrere la revisió del planejament urbanístic del municipi i l’expedient d’adaptació al Pla Territorial de Mallorca. La majoria de les 75 esmenes, segons l’Ajuntament, són fàcils de resoldre, d’altres duran més feina.

Destaca per exemple la petició del canvi de lloc dels aparcaments prevists a la nova ronda que encara s’ha d’executar. O que no està ben raonada la classificació directa com a sòl urbà de 3 Unitats d’Actuació que envolten la ronda de Ses Forques i que en les actuals Normes Subsidiàries de fa 26 anys estan classificades com a sòl urbanitzable. A més, diuen que entenen que no es poden desenvolupar per separat i obliga que s’executin de manera simultània. Des de l’oposició, Més per Porreres, asseguren que en les esmenes presentades pel seu partit el 2020 ja avisaven d’aquest fet.

El Consell de Mallorca també posa en dubte la coherència de l’Espai Lliure Públic que ha de connectar el nucli amb el futur equipament assistencial de la residència de la gent gran, a la carretera de Felanitx, a on ara s’ubica el punt verd. I exposen que, s’ha de tenir en compte que els ELP prevists han de formar part d’un sistema coherent, des del punt de vista de l’accessibilitat de la població a la qual serveix, i de proximitat al nucli urbà. En aquest sentit, caldrà justificar la localització, la connectivitat i l’accessibilitat del nou Sistema General d’ELP.

Tampoc no s’accepta que l’aparcament de l’antiga Plaça de Toros es consideri ELP en lloc d’aparcament, que és per allò que s’utilitza. Tampoc no creuen convenient que es prohibeixi l’obertura de noves benzineres al polígon de sa Creu, inactiu per manca d’electricitat, ja que és un ús totalment compatible en aquest àmbit. Els tècnics insulars, a més, afegeixen que s’hauran d’introduir les limitacions de l’ús comercial en àrees industrials derivades de l’aplicació de l’article 26 del PECMa.

27/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT