X

El Consell de Mallorca tendrà un pressupost de 646 milions per al 2024

Més de la meitat es destinarà a polítiques socials, que permetrà augmentar el pressupost de l'IMAS i ampliar el Servei Integral d'Ajuda a Domicili

10/11/2023

El Consell de Mallorca tendrà un pressupost de 646 milions per al 2024

Imatge de Llorenç Galmés i la consellera d'Hisenda, Pilar Bonet, durant la presentació aquest matí del pressupost del Consell de Mallorca.

Redacció

El projecte de pressuposts del Consell preveu que la institució insular gestioni 646 milions d’euros al 2024, són 40 milions més que el present exercici i els comptes més elevats en la història del Consell. El president, Llorenç Galmés exposa que un de cada dos euros d’inversió es destinaran a polítiques socials. En total, 351 milions d’euros, que permetran augmentar el pressupost de l’IMAS i ampliar el Servei Integral d’Ajuda a Domicili.

El departament de Territori i Mobilitat ocupa un 20% del pressupost amb una partida de 131 milions. D’aquests, 14 milions seran per fer un pla de millora dels accessos a Palma.

També es duplica la dotació del Pla d’Obres i Serveis, destinat als ajuntaments, que passa de 10 a 20 milions d’euros; i es reserva una partida de 3 milions per iniciar el projecte del parc de Bombers de Santanyí. En l’àmbit cultural, es destinaran 3 milions i mig d’euros a la creació de l’Institut Cultural de Mallorca, per agilitzar les polítiques en aquest àmbit.

L’aprovació incial dels comptes serà en un ple extraordinari el proper 23 de novembre.

10/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris