X

El Consell de Menorca admet que no podrà licitar les concessions del servei de busos fins al 2026

La posada en marxa de la línia directa entre Ciutadella i l'aeroport haurà d'esperar dos anys més

09/01/2024

El Consell de Menorca admet que no podrà licitar les concessions del servei de busos fins al 2026

L’autobús directe de Ciutadella a l’aeroport de Menorca haurà d’esperar dos anys més fins que el Consell de Menorca liciti el nou servei de transport per carretera el 2026. Les tres concessions van caducar el 2018. L’elaboració dels nous plecs s’estirarà encara dos anys, cosa que retardarà la posada en marxa de les noves línies.

El Consell no adjudicarà el nou servei públic d’autobús fins al 2026. Això vol dir que el nou servei de transport per carretera de Menorca romandrà en situació d’irregularitat almanco dos anys més. Quan això succeesqui, hauran passat cinc anys des que s’esgotaren les dues pròrrogues legals, a finals de 2020.

Per a l’aprovació dels nous contractes, caldrà una posada tecnològica al dia. Serà possible gràcies a un conveni amb el Consorci de Transports de Mallorca, que en prestarà l’ajuda tècnica i econòmica. Permetrà, entre altres coses, que els usuaris puguin pagar amb mòbil o targetes bancàries.

Les concessions es formalitzaran, com ara, a través de tres contractes diferents: un per a la línia troncal Maó-Ciutadella, un altre per a l’àrea d’afluència de Ciutadella i un tercer per a la zona nord de l’illa. Els esborranys d’alguns dels avantprojectes ja estan enllestits, com el de les línies que conformen l’eix Maó-Ciutadella. S’hi preveuen novetats, com la nova línia directa entre Ciutadella i l’aeroport, la millora del Bus Nit o el reforç de les connexions entre Alaior i Cala en Porter a l’hivern. A banda d’aquestes concessions, es reforçarà el Jaleo Bus. En general, es milloraran horaris i freqüències. Un cop aprovats aquests avantprojectes, el Consell n’encarregarà l’estudi de viabilitat econòmica.

09/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT