política

El Consell de Menorca completa l’adquisició pública del poblat de Trepucó

Una operació de 222.385,70 euros per fer-se amb la única finca privada del poblat


El Consell de Menorca compra la darrera finca privada del jaciment de Trepucó. Una operació de 222.385,70 euros. Amb aquesta adquisició, tot el poblat passa a ser de propietat pública, i estarà en mans de l’administració insular i l’Ajuntament de Maó.

Trepucó és un dels jaciments arqueològics més importants del llevant de Menorca. Fa anys que el Consell considerava oportú fer-se amb tota la propietat dels terrenys afectats. Ara, gràcies al superàvit de l’any passat, s’inverteix per fer-ho possible. Es tracta de 13.500 metres quadrats, i la finca envolta la part més monumental i conté importants restes arqueològiques com són un altre talaiot.

L’acord amb la propietat és total i tan sols falta l’aval del ple insular del pròxim dilluns. És la segona adquisició d’aquestes característiques que es fa, després de la de Son Catlar. El conseller de Cultura i Patrimoni, Miquel Àngel Maria, destaca que un dels avantatges que representa que aquests monuments siguin de propietat pública és la gestió directa.

Respecte de les intencions de futur, el conseller avança que en aquest mandat no s’adquirirà cap altra jaciment ni finca. No obstant, considera necessari continuar apostant per aquesta política en el futur.

A més de Trepucó i Son Catlar, el Consell també és propietari de la  Torre d’en Galmés, Montefí, i el cap costaner de la necròpolis de Cala Morell.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Antoni Noguera: “No hi ha cap pugna amb Lluís Apesteguia”

Més per Mallorca cerca una coordinadora general de consens per evitar la fractura

Ciutadans fa aigües a la Part Forana: crisi a Llubí, Llucmajor, Lloseta, Sineu i Calvià

La portaveu del partit en el Parlament, Patricia Guasp, exigeix l'acta de regidor als edils de Calvià, Llucmajor i Sineu...

Antoni Noguera deixa la direcció de Més i obre un nou debat sobre el lideratge del partit

L'actual coordinador ha anunciat la decisió en la primera l'executiva després de la victòria de Lluís Apesteguia en les primàries...

Ajuntaments i Consells Insulars també podran expropiar immobles a grans tenidors

L'ampliació de la Llei d'Habitatge i les bregues pel Règim Fiscal, a debat aquest dimarts al Parlament