X

El Consell de Menorca encara no ha incorporat 2 dels 3 inspectors turístics per fer front a l’oferta d’habitatge vacacional il·legal

El GOB els considera imprescindibles per evitar que la ciutadania pateixi més problemes d'accés a l'habitatge residencial

27/08/2022

El Consell de Menorca encara no ha incorporat 2 dels 3 inspectors turístics per fer front a l’oferta d’habitatge vacacional il·legal

A Menorca, el Consell encara no ha incorporat dos dels tres inspectors turístics que haurien de fer front a l’oferta d’habitatge vacacional il·legal. El GOB els considera imprescindibles per evitar, entre d’altres, que la ciutadania acabi patint més problemes d’accés a l’habitatge residencial. En canvi, la patronal del sector reclama que s’aixequi la moratòria autonòmica i certes restriccions insulars.

El departament d’Economia i Territori té pressupostat que enguany el nombre d’inspectors passi de 4 a 7, però, per qüestions legals i burocràtiques, de moment només se n’ha pogut incorporar un.

Una incorporació que el GOB Menorca considera imprescindible. Calculen que a l’illa hi ha unes 30.000 places il·legals, un volum similar a les legals. El coordinador de Política Territorial, Miquel Camps, també adverteix de les conseqüències de la comercialització d’habitatges turístics dins nuclis urbans, pràctica prohibida a Menorca des de fa 4 anys.

En canvi, l’Associació d’Empresari d’Habitatges Turístics no creu que hi hagi 30.000 places il·legals. Diuen que s’ha de fer un cribratge. La secretària de l’entitat afegeix que les administracions haurien d’eliminar restriccions per poder legalitzar-ne, a més d’aixecar la moratòria decretada al febrer.

De moment, des de principis d’any, el Consell ha obert 38 expedients sancionadors a estances d’aquest tipus que no compleixen la legalitat, quan en tot l’any passat en van ser 26.

27/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris