política

El Consell de Menorca esbucarà la rotonda de Rafal Rubí sense construir-hi cap nou encreuament

Reprendrà, cinc anys després, les obres aturades entre Maó i Alaior per trams, ja que no disposa de tot el finançament necessari


El Consell de Menorca esbucarà la rotonda a doble nivell de Rafal Rubí, sense construir-hi a canvi cap nou encreuament. Aquesta és la solució que aquest dilluns ha anunciat l’equip de govern, cinc anys després d’aturar les obres entre Maó i Alaior. La millora viària s’executarà per trams, perquè no es disposa de prou doblers per finançar tota l’obra. El PP alerta que no preveure cap enllaç a Rafal Rubí augmentarà el perill de circulació.

Cinc anys ha tardat el Consell de Menorca en decidir què fer a l’única rotonda de doble nivell que esbucarà entre Maó i Alaior: res. La consellera de Mobilitat s’empara en que només accedeixen al jaciment de Rafal Rubí 300 cotxes diaris i que pot bastar amb preveure un canvi de sentit un parell de quilòmetres més endavant. La solució, però, no convenç l’oposició, que alerta que es poden incrementar els girs a l’esquerra i, per tant, la perillositat en aquest tram, per on passen cada dia més de 12.000 vehicles.

Però el Consell no té prou diners per executar tota l’obra pendent entre Maó i Alaior. Per açò, dividirà la carretera en tres trams, que anirà executant amb recursos propis, a l’espera de fermar el finançament estatal.

La consellera Gomis també ha anunciat que el novembre començaran les obres de la nova estació d’autobusos de Ciutadella, pressupostada en poc menys de 200.000 euros. El PP ho troba insuficient, sobretot en comparació amb l’estació de Maó que, ha recordat l’equip de govern, depèn de l’administració autonòmica.

D’altra banda, el govern ha rebutjat la proposta conjunta de l’oposició que pretenia comprometre la institució a no contractar a dit cap nou càrrec públic i així no repetir el cas de la gerent de la Fundació de Turisme. En aquest sentit, el PP ha qüestionat també el procés de selecció del nou director de la Fundació de Persones amb Discapacitat, actualment en marxa, ja que s’han canviat les bases quan ja s’havia iniciat la selecció dels candidats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El tramvia connectarà en un futur Palma amb Son Espases en 15 minuts

Tendrà 9 aturades i bona part del traçat coincidirà amb el recorregut del Tren de Sóller

Els agents socials donen el vistiplau als nous pressupostos

Tot i això, els sindicats demanaran que s'executi més del 70 per cent dels comptes que preveu el Consell

Aprovats de manera inicial els pressuposts del Consell de Mallorca per al 2021

L'equip de Govern diu que són els més socials de la història

Restriccions per Nadal i Cap d’Any: màxim 10 persones i toc de queda a la 01.30h

Les Balears i les Canàries queden fora del confinament perimetral que hauran de fer la resta de comunitats. S'ha acordat...