societat

El Consell de Menorca espera que els instituts puguin ser totalment presencials en quinze dies

Demana que, com a mínim en cursos clau, s'adopti la mesura si l'evolució continua favorable

El+Consell+de+Menorca+espera+que+els+instituts+puguin+ser+totalment+presencials+en+quinze+dies

La situació sanitària de Menorca permet que a partir de demà dissabte es rebaixin, per segona vegada, algunes restriccions. Però per d’aquí a quinze dies el Consell de Menorca desitjaria que les classes als instituts poguessin ser cent per cent presencials.

Fa dues setmanes Menorca tenia una incidència acumulada de 31,05 casos per 100.000 habitants. Ara, quinze dies després, aquesta xifra s’ha rebaixat més de cinc punts i se situa en el 25,4. I pel que fa a la taxa de positivitat, ha davallat quatre centèsimes i es troba en l’1,24 per cent. Amb aquestes dades s’ha acordat que l’Illa rebaixi mesures de distanciament a partir de demà dissabte. I si la tendència en l’evolució de la pandèmia es manté en aquesta línia durant les dues setmanes vinents, des del Consell de Menorca esperen que també es puguin aixecar restriccions en l’àmbit educatiu, especialment en alguns cursos clau.

De moment, la rebaixa de les restriccions que entra en vigor demà dissabte suposa la reobertura dels clubs de jubilats i casals de joves, tot i que amb algunes linmitacions. També es podran reunir un màxim de vint, persones sempre que la trobada sigui a l’aire lliure i s’aixeca la prohibició d’emprar els parcs infantils.

D’altres mesures que es modifiquen passen per augmentar la capacitat a competicions esportives o esdeveniments culturals a un 75%, amb un màxim de 1.000 persones. El mateix percentatge s’aplicarà a auditoris i teatres. En canvi, als cinemes es redueix la cabuda d’un 50 a un 45%, però es permetrà menjar i beure a la sala.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els Llumets de Maó es connecten amb els més petits des de casa

Els follets màgics substitueixen la davallada del campanar de Santa Maria per una encesa virtual

El Consell de Menorca assumeix que no hi haurà festes de poble i elimina el Jaleo Bus

Aquest pressupost i el del Bus Nit aniran destinats a millorar el servei de transport regular de passatgers

El Govern invertirà 7 milions d’euros a Menorca per renovar les infraestructures de regadiu

Es crearà un sistema de telecontrol de regadius i es repararan les infraestructures i el tram de la canalització d'aigua...

‘Puntades d’esperança’, el record de la solidaritat de les cosidores d’Inca durant el confinament

Un documental que conta la història d'antigues repuntadores que havien perdut la seva feina en el sector del calçat que...