política

Menorca compromet una planta per donar sortida a una part dels residus animals que ara són cremats a la península

El Consell accepta estudiar fer-se'n càrrec del cost per alleugerir així a l'Ajuntament de Ciutadella


El Consell de Menorca impulsarà la construcció de la planta de biometanització prevista al Pla Director Sectorial de Residus No Perillosos per tal de permetre el compostatge dels subproductes animals no destinats al consum humà i eliminar-ne la incineració. És el compromís agafat aquest migdia pel ple, després d’acceptar, per unanimitat, les dues esmenes de l’equip de govern a la proposta de Ciutadans de garantir una prestació eficaç dels residus. També s’ha acceptat l’esmena del PP perquè s’estudiï que sigui el mateix Consell qui es faci càrrec, al més aviat possible, d’aquests costos, que s’han encarit un 2.000 per cent en el cas de Ciutadella, fins al punt d’haver de traslladar una part d’aquests residus a la península.

D’altra banda, el govern ha rebutjat la proposta del PP perquè es permeti als hotels l’excés dels paràmetres urbanístics fins al 15%. En ple debat, al si del mateix Govern balear, sobre el percentatge en què poden créixer els hotels que vulguin modernitzar els seus establiments, el conseller del PSOE, Miquel Company, ha avançat que el decret autonòmic s’aprovarà, de moment, amb un excés màxim del 10%. El conseller del Grup Popular, Carlos Salgado ha recordat que a Menorca ja hi ha un hotel que ha presentat un projecte de modernització i ha convidat l’equip de govern a no sabotejar aquestes iniciatives.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El tramvia connectarà en un futur Palma amb Son Espases en 15 minuts

Tendrà 9 aturades i bona part del traçat coincidirà amb el recorregut del Tren de Sóller

Els agents socials donen el vistiplau als nous pressupostos

Tot i això, els sindicats demanaran que s'executi més del 70 per cent dels comptes que preveu el Consell

Aprovats de manera inicial els pressuposts del Consell de Mallorca per al 2021

L'equip de Govern diu que són els més socials de la història

Restriccions per Nadal i Cap d’Any: màxim 10 persones i toc de queda a la 01.30h

Les Balears i les Canàries queden fora del confinament perimetral que hauran de fer la resta de comunitats. S'ha acordat...