X

El Consell de Menorca no licitarà el nou servei de transport per carretera fins al 2026

Això vol dir que el nou servei de transport per carretera de l'illa romandrà en situació d'irregularitat almanco dos anys més

09/01/2024

El Consell de Menorca no licitarà el nou servei de transport per carretera fins al 2026

Imatge d'arxiu.

El Consell de Menorca no licitarà, en el millor dels casos, el nou servei de transport per carretera fins al 2026, és a dir, vuit anys després d’haver-ne caducat les concessions, el 2018. L’elaboració dels plecs de les tres concessions s’estirarà encara dos anys, la qual cosa que retardarà la posada en marxa de línies com la que enllaçarà directament l’Aeroport amb Ciutadella.

El Consell no adjudicarà el nou servei públic d’autobús fins al 2026. Això vol dir que el nou servei de transport per carretera de Menorca romandrà en situació d’irregularitat almanco dos anys més. Quan això succeesqui, hauran passat cinc anys des que s’esgotaren les dues pròrrogues legals, a finals de 2020. Per a l’aprovació dels nous contractes, caldrà una posada al dia tecnològica. Serà possible gràcies a un conveni amb el Consorci de Transports de Mallorca, que en prestarà l’ajuda tècnica i econòmica. Permetrà, entre altres coses, que els usuaris puguin pagar amb mòbil o targetes bancàries.

Les concessions es formalitzaran, com ara, a través de tres contractes diferents: un per a la línia troncal Maó-Ciutadella, un altre per a l’àrea de Ciutadella i un tercer per a la zona nord de l’illa. Els esborranys d’alguns dels avantprojectes ja estan enllestits, com el de les línies que conformen l’eix Maó-Ciutadella. S’hi preveuen novetats, com la nova línia directa entre Ciutadella i l’Aeroport, la millora del Bus Nit o el reforç de les connexions entre Alaior i Cala en Porter a l’hivern. A banda d’aquestes concessions, es reforçarà el Jaleo Bus. En general, es milloraran horaris i freqüències. Un cop aprovats aquests avantprojectes, el Consell n’encarregarà l’estudi de viabilitat econòmica.

09/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT