X

El Consell de Ministres aprova els Pressupostos Generals de l’Estat

Sánchez i Iglesias destaquen que són la "peça clau" per a la recuperació econòmica i suposen deixar enrere l'austeritat i les retallades

27/10/2020

El Consell de Ministres aprova els Pressupostos Generals de l’Estat

Després d’unes hores tibants, en les quals els morats varen amenaçar de trencar el consens, finalment el Govern de coalició del PSOE i Unides Podem ha tancat els seus primers Pressupostos Generals de l’Estat. Minuts abans del Consell de Ministres que ha aprovat els comptes, el president del Govern, Pedro Sánchez, i el vicepresident segon, Pablo Iglesias, han presentat les claus de l’avantprojecte.

Unides Podem finalment ha aconseguit incloure la regulació de la limitació del preu del lloguer dels habitatges i que es faciliti l’accés a l’ingrés mínim vital. Iglesias també ha anunciat una pujada d’impostos a les grans companyies i les rendes superiors als 200.000 euros anuals, així com als patrimonis de més de 10 milions d’euros. El vicepresident del govern confia a obtenir el suport del Congrés per a la seva aprovació.

El president Pedro Sánchez ha destacat que els nous pressupostos són la “peça clau” per a la recuperació econòmica i suposen deixar enrere l’austeritat i les retallades. També ha apuntat que representen “la inversió pública més gran de la història”. Serà de prop de 240.000 milions, un 10% més, i inclouen un avançament de 27.000 milions dels fons europeus.

Els pressuposts incrementen la dotació en habitatge, sanitat o educació, així com els fons per a les transicions ecològica i digital. També prevueen una pujada de les pensions mínimes no contributives del voltant de l’1,8%, el doble que la resta de pensions, que s’actualitzaran segons l’IPC.

27/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris