X

El Consell de Ministres aprova els Pressupostos Generals de l’Estat

Sánchez i Iglesias destaquen que són la "peça clau" per a la recuperació econòmica i suposen deixar enrere l'austeritat i les retallades

27/10/2020

Toni Gomila

Després d’unes hores tibants, en les quals els morats varen amenaçar de trencar el consens, finalment el Govern de coalició del PSOE i Unides Podem ha tancat els seus primers Pressupostos Generals de l’Estat. Minuts abans del Consell de Ministres que ha aprovat els comptes, el president del Govern, Pedro Sánchez, i el vicepresident segon, Pablo Iglesias, han presentat les claus de l’avantprojecte.

Unides Podem finalment ha aconseguit incloure la regulació de la limitació del preu del lloguer dels habitatges i que es faciliti l’accés a l’ingrés mínim vital. Iglesias també ha anunciat una pujada d’impostos a les grans companyies i les rendes superiors als 200.000 euros anuals, així com als patrimonis de més de 10 milions d’euros. El vicepresident del govern confia a obtenir el suport del Congrés per a la seva aprovació.

El president Pedro Sánchez ha destacat que els nous pressupostos són la “peça clau” per a la recuperació econòmica i suposen deixar enrere l’austeritat i les retallades. També ha apuntat que representen “la inversió pública més gran de la història”. Serà de prop de 240.000 milions, un 10% més, i inclouen un avançament de 27.000 milions dels fons europeus.

Els pressuposts incrementen la dotació en habitatge, sanitat o educació, així com els fons per a les transicions ecològica i digital. També prevueen una pujada de les pensions mínimes no contributives del voltant de l’1,8%, el doble que la resta de pensions, que s’actualitzaran segons l’IPC.

27/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris