espanya

El Consell de Ministres aprova la nova llei educativa

A fi de rebaixar la xifra del 12% dels repetidors, només podran repetir els nins a segon, a quart i a sisè de primària

El+Consell+de+Ministres+aprova+la+nova+llei+educativa

El Govern central ha aprovat dos dels seus projectes més importants: la nova llei educativa i la llei integral contra les violències sexuals. Amb la nova llei educativa es pretén derogar per complet la vigent LOMCE, aprovada el 2013 pel Partit Popular.  Una de les prioritats de la nova llei educativa és garantir que no es discrimina ningú. Les comunitats podran repartir els estudiants, tant en centres públics com concertats. També, a partir d’ara, les beques s’atorgaran en funció de la situació econòmica i no per la nota.

A fi de rebaixar la xifra del 12% dels repetidors, només podran repetir els nins a segon, a quart i a sisè de primària. També s’elimina la revàlida. Els alumnes d’ESO amb dues assignatures suspeses, podran passar de curs i es podrà obtenir el títiol de batxillerat amb una assignatura suspesa. Una altra novetat és que l’assignatura de religió no computarà per a l’accés a la Universitat i, en cas de no cursar-la, no serà necessari fer cap altra optativa.

Pel que fa a la llei integral contra les violències sexuals, es modificarà el Codi Penal amb la creació de nous delictes i es posarà fi a la distinció entre abús i violació. Aquestes lleis es tramitaran finalment d’aquí a unes setmanes al Congrés dels Diputats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La demolició de part de l’edifici esclatat de Madrid es farà lentament i de manera molt controlada

L'explosió deixa finalment un balanç de quatre víctimes mortals

Els contagis es frenen però la pressió hospitalària és alta a tot l’Estat

Les Comunitats autònomes han administrat més de 77.300 vacunes i prop de 50.000 espanyols ja s'han immunitzat

Quatre víctimes mortals en l’explosió d’un edifici de Madrid

Mentre continuen les feines de neteja i retirada de runes, s'ha obert una investigació per esclarir la causa de l'accident

El conseller català Bernat Solé, inhabilitat

Ha estat condemnat per un delicte de desobediència greu quan era el batle d'Agramunt, a Lleida, per la celebració del referedum il·legal del primer d'octubre