espanya

El Consell de Ministres aprova la nova llei educativa

A fi de rebaixar la xifra del 12% dels repetidors, només podran repetir els nins a segon, a quart i a sisè de primària

El+Consell+de+Ministres+aprova+la+nova+llei+educativa

El Govern central ha aprovat dos dels seus projectes més importants: la nova llei educativa i la llei integral contra les violències sexuals. Amb la nova llei educativa es pretén derogar per complet la vigent LOMCE, aprovada el 2013 pel Partit Popular.  Una de les prioritats de la nova llei educativa és garantir que no es discrimina ningú. Les comunitats podran repartir els estudiants, tant en centres públics com concertats. També, a partir d’ara, les beques s’atorgaran en funció de la situació econòmica i no per la nota.

A fi de rebaixar la xifra del 12% dels repetidors, només podran repetir els nins a segon, a quart i a sisè de primària. També s’elimina la revàlida. Els alumnes d’ESO amb dues assignatures suspeses, podran passar de curs i es podrà obtenir el títiol de batxillerat amb una assignatura suspesa. Una altra novetat és que l’assignatura de religió no computarà per a l’accés a la Universitat i, en cas de no cursar-la, no serà necessari fer cap altra optativa.

Pel que fa a la llei integral contra les violències sexuals, es modificarà el Codi Penal amb la creació de nous delictes i es posarà fi a la distinció entre abús i violació. Aquestes lleis es tramitaran finalment d’aquí a unes setmanes al Congrés dels Diputats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Comitè d’Alertes Sanitàries no descarta el trasllat de malalts entre comunitats per evitar el col·lapse de les UCIs

A les Unitats de Cures Intensives hi ha 5.607 persones, i són Madrid i Catalunya les comunitats amb més contagiats...

Nou paquet de mesures per ajudar els llogaters, autònoms i pimes

Hi haurà subsidis per als treballadors temporals i les dones de la llar

L’Imperial College de Londres xifra en 7 milions el número d’infectats a Espanya

L'Imperial College de Londres, centre d'estudis universitaris i d'investigació, ha calculat que un 15% de la població espanyola s'ha infectat...

COVID-19 a Espanya: empitjorament puntual, manteniment positiu de la tendència

Els experts sanitaris del comitè estatal de seguiment de l'epidèmia no veuen que necessàriament s'hagi d'adoptar més mesures de limitació...