ESPANYA

El Consell de Ministres aprova l’indult parcial per a Juana Rivas

La condemna per la sostracció dels seus fills menors queda reduïda a 1 any i 3 mesos

Juana Rivas declarant en el judici per la sostracció dels seus fills / EUROPA PRESS


El Consell de Ministres ha aprovat en la seva reunió d’aquest dimarts l’indult parcial per a Juana Rivas, la dona de Granada que en 2018 va ser condemnada a dos anys i mig de presó per un delicte de sostracció dels seus dos fills menors, segons han confirmat a Europa Press fonts de l’Executiu. D’aquest forma, la pena quedaria reduïda a la meitat: 1 any i 3 mesos. Així mateix, queda absolta de la pena d’inhabilitació per a exercir la pàtria potestat per una sanció de 180 dies de treball social.

Aquesta decisió es produeix dues setmanes després que el Ple de la Sala Segona del Tribunal Suprem (TS) enviés un informe al Govern sobre la postura dels seus magistrats entorn d’aquesta decisió. El Tribunal Suprem es va oposar per unanimitat a la concessió d’un indult total a Rivas, en estimar que la condemna era “proporcionada en relació amb la gravetat dels fets jutjats”, però no es va posar d’acord sobre l’indult parcial. En concret, vuit dels magistrats ho avalaven i altres vuit, entre els quals s’inclou el president de la Sala, Manuel Marchenas, s’oposaven.

Els primers fer referència per a explicar la seva postura al “interès superior del menor”, a la condemna a l’exparella de Rivas i pare dels nens per un delicte de lesions en l’àmbit familiar o a declaracions realitzades pel fill major de la parella en seu judicial en les quals “manifesta el seu desig de viure amb la mare i els maltractaments del pare”.
Els segons creuen que si aquesta mesura de gràcia s’administra “sense atendre circumstàncies veritablement distintives, relacionades per descomptat amb criteris d’equitat”, es veuria afectada “la generalitat de la norma i el dret a la igualtat de tots els ciutadans”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |