ESPANYA

El Consell de Ministres presenta els pressupostos amb més despesa de la història

El dèficit públic serà del 5% del PIB. Baixa, però encara dobla el dèficit prepandèmia


El Govern central ha presentat els pressupostos generals de l’Estat amb més despesa pública de la història. Estan elaborats amb un sostre de despesa rècord de més de 196.000 milions d’euros. L’Executiu de Pedro Sánchez destaca que, de cada deu euros, sis aniran a despesa social.

Avui han presentat formalment moltes de les propostes ja conegudes, com el bo cultural als 18 anys i els 250 euros per lloguer als joves. Hisenda destaca que 12 milions i mig van per aquest sector de la població, el doble que enguany.

Com se sosté l’augment de despesa? Hi ha 27.000 milions provinents de fons europeus. A més, es calcula una pujada del 8,1 per cent en ingressos tributaris per la millora de l’economia i pel nou tipus mínim del 15% a l’Impost de Societats. Així i tot, el dèficit públic serà del 5% del PIB. Baixa, però encara dobla el dèficit prepandèmia.

La despesa en pensions creix un 4,8 per cent. Tots els ministeris augmenten pressupost excepte Treball, Sanitat i Universitats. Aquesta és la proposta del Govern, ara l’aprovació estarà en mans del Congrés dels Diputats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |