X

El Consell d’Eivissa acorda demolir un complex d’edificacions sense acabar a Cala Tarida

L'Ajuntament de Sant Josep va concedir la llicència d'obres en 2002, però una denúncia del GEN va aturar-les tres anys després

11/09/2023

El Consell d’Eivissa acorda demolir un complex d’edificacions sense acabar a Cala Tarida

Ivonne Arañó

El Consell d’Eivissa acorda la demolició d’un complex residencial sense acabar ubicat a Cala Tarida, en un sòl rústic protegit al municipi de Sant Josep. Es tracta d’un complex format per blocs aïllats i que ocupa una superfície de gairebé 900 metres quadrats.

La construcció es va fer amb una llicència municipal d’obres de 2002. El grup ecologista GEN va posar una denúncia que aconseguí paralitzar les obres el 2005 i, finalment, la llicència va ser anul·lada pel Tribunal de Justícia de les Balears perquè anava en contra de l’ordenació territorial i urbanística. Aquest fet va marcar l’inici del Cas Huerta, una trama urbanística encapçalada pel difunt exarquitecte municipal de Sant Josep, Antonio Huerta.

Ara la resolució de la conselleria de territori en la qual es basa l’acord assenyala que les obres són il·legalitzables i inicia un procediment per restablir els terrenys contra dues entitats mercantils promotores com a presumptes responsables de les infraccions. Una tercera entitat mercantil que ha comprat l’immoble no està imputada, però com que és la propietària té l’obligació de demolir l’estructura i restituir els terrenys, té 12 mesos per executar l’ordre i un mes per presentar el projecte d’esbucament.

L’incompliment suposarà la imposició de 12 multes coercitives de gairebé 25.000 euros cada mes i l’execució subsidiària de l’enderrocament per part del Consell d’Eivissa.

11/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris