X

El Consell d’Eivissa assegura que perilla el finançament dels senders de ses Salines

L'obra, que costarà 1,8 milion duu un retard de deu anys

31/07/2020

El Consell d’Eivissa assegura que perilla el finançament dels senders de ses Salines

Els senders uniran Platja d'en Bossa amb el centre d'interpretació de ses Salines situat a Sant Francesc.

El conseller de Gestió Econòmica, Vicent Roig, ha explicat en el ple del Consell d’Eivissa celebrat aquest divendres que perilla el finançament del projecte dels senders de ses Salines, una obra que porta deu anys de retard i que s’havia de pagar amb els fons estatutaris.

Segons ha explicat Roig a preguntes dels socialistes, els treballs, que tenen un cost d’1’8 milions d’euros, haurien d’estar finalitzats el mes de setembre per poder accedir a aquests fons que dóna el Govern de l’Estat. El problema és que ara mateix el projecte encara no s’ha executat i ni tan sols ha començat. Encara s’està pendent de la llicència d’obres i de les expropiacions que s’han de fer per habilitar aquests senders.

El projecte consisteix en un sender circular que connecta la torre de sa Sal Rossa amb el centre d’interpretació de Sant Francesc, amb un punt d’observació d’aus i amb la zona turística de Platja d’en Bossa. Constarà d’un camí per a vianants de 2.500 metres i un a motor de 1.500. També contempla el soterrament de línies elèctriques de mitja tensió i telefòniques, el que contribuirà a eliminar l’impacte visual de les esteses aèries a una zona tan sensible com és ses Salines. A més, el projecte diu que s’haurà de senyalitzar i museïtzar la torre de la Sal Rossa i el seu entorn, posar tanques de fusta, i construir un illot artificial en l’interior d’un estany de la zona per potenciar la nidificació d’aus.

Per no perdre el finançament, el conseller de Gestió Ambiental ha explicat que a finals de 2019 demanaren la reunió de la comissió de seguiment dels fons estatutaris per poder aconseguir una pròrroga d’aquest finançament, però encara no han obtingut resposta. No seria la primera, perquè els senders porten ja innumerables retards i aquesta inversió porta prorrogada des de l’any 2014.

Vicent Roig ha lamentat al ple que els tràmits d’expropiació i d’obtenció de llicència no estiguin finalitzats. També ha explicat que estan negociant amb Endesa i Telefónica, perquè el permís de Costes “hipoteca” la institució i els obliga a una concessió per passar el cablejat. Roig ha assegurat que la tramitació d’aquesta obra és molt complexa per estar dins del Parc Natural de ses Salines, però confia que els treballs puguin començar ja per ajudar a pal·liar la crisi, ja que uneix zones de “molt valor amb Platja d’en Bossa”.

31/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT