societat

El Consell d’Eivissa habilita vuit habitacions per dones víctimes de violència masclista

La institució ha accelerat els tràmits davant un possible repunt de maltractaments per l'estat de confinament

El+Consell+d%27Eivissa+habilita+vuit+habitacions+per+dones+v%C3%ADctimes+de+viol%C3%A8ncia+masclista

El Consell d’Eivissa ha habilitat dos habitatges amb un total de vuit habitacions per acollir-hi dones víctimes de violència de gènere. La institució ha recuperat la cessió de dos habitatges que permetran donar assistència a les peticions que arribin a l’Oficina de la Dona d’Eivissa. Els habitatges s’han recuperat coincidint amb la situació excepcional de l’Estat d’Alarma i des del Consell d’Eivissa han accelerat els tràmits per donar cobertura als possibles repunts de violència de gènere. Els dos pisos que tenen vuit habitacions podrien acollir fins 10 dones però el Consell d’Eivissa assegura que tal i com evoluciona la situació de l’Estat d’Alarma si fos necessari podrien residir fins 23 dones.
L’atenció directa de l’Oficina de la Dona ara mateix està tancada al públic però s’està fent via telefònica. “La convivència de famílies en situació complexa genera ja tensions en una situació quotidiana i ara és molt fàcil que es produeixin situacions de violència. És més necessari que mai que tenguin un espai propi” explica la Consellera de Benestar Social d’Eivissa, Carolina Escandell. Des de la institució insular asseguren que ja fa mesos que estaven treballant per recuperar un pis perquès estigués a disposició de l’Oficina de la Dona però diuen que davant “la situació excepcional de l’Estat d’Alarma s’han accelerat els tràmits per donar una solució”. Cada dona podrà tenir el seu espai i la seva pròpia privacitat, el Consell d’Eivissa explica que davant una situació de més demanda s’hauria de cercar solucions i compartir espais.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

544 nous casos de Covid-19 a Balears i 4 morts

La taxa de positivitat de les 4.582 proves diagnòstiques realitzades en les últimes 24 hores és del 9,47%. A més, 511 ja han superat la malaltia, d'un total de 38.860...

Els pneumòlegs veuen en la pandèmia una oportunitat per acabar amb el tabaquisme

Els experts asseguren que un de cada dos menors que s'inicia en l'hàbit del tabac comença fumant haixix, fet que...

421 incidències a Balears per les borrasques Hortense i Ignacio

La majoria són per caiguda d'arbres i per despreniments d'elements de risc