societat

Debat obert a Eivissa al voltant de les jornades dels taxistes durant els mesos d’estiu

La patronal del taxi assegura que en els torns de dotze hores els conductors no estan tot el temps al volant

Debat+obert+a+Eivissa+al+voltant+de+les+jornades+dels+taxistes+durant+els+mesos+d%27estiu

El Consell d’Eivissa i l’Ajuntament de Vila aposten per regular els horaris que fan els taxistes als mesos d’estiu per garantir la seguretat i la qualitat del servei. Segons l’Ajuntament, no pot ser que facin jornades de 12 o 14 hores sense dies lliures. La patronal de taxi assegura que compleixen amb la llei i demanen que aquestes mesures es consensuïn amb el sector.

L’Ajuntament d’Eivissa considera que la manca de descans adequat dels conductors pot ser perillosa per als usuaris del taxi. El regidor de Mobilitat, Aitor Morrás, assegura que a la manca de descans i les jornades d’entre 12 i 14 hores s’uneixen les “altes velocitats” i assegura que així no es pot donar un servei amb “seguretat i qualitat”.

El Consell vol fer un reglament insular del taxi on es puguin regular qüestions com les hores màximes al volant per garantir la seguretat viària, ordenar la càrrega i la descàrrega o l’ús de l’uniforme. El director insular de Transports, Roberto Algaba, assegura que hi ha taxistes assalariats que els han demanat regular els horaris.

Entre els taxistes hi ha divisió. Molts assalariats volen que es regulin els horaris, però no volen parlar a càmera per por d’acomiadaments. La patronal demana consens.

“Complim amb totes les lleis del treballador”, declara Alejandro Cardella, President de la Federació del Taxi d’Eivissa, que assegura que hi ha dos torns de 12 hores però que ningú treballa obligat sinó que les jornades depenen de la disponibilitat de cada taxista. “Aquí hi ha 120 dies per recollir sous i qui no entengui això és que no entén la realitat de l’illa”, diu Alejandro Cardella.

El Govern prepara una llei de mobilitat sostenible de la qual podria derivar una regulació d’horaris. Tot i això, el Govern assegura que el Consell i els ajuntaments poden establir torns.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Vigilància policial per evitar celebracions santantonieres a Manacor, Muro, Sa Pobla i Artà

Els batles fan una crida a la responsabilitat i demanen que la població s'abstengui de fer trobades a finques de...

Calefacció encesa a les aules i finestres semiobertes per a una concentració de CO2 menor a 800 ppm

La Conselleria d'Educació pagarà el cost extra que impliqui mantenir la calefacció en marxa

Pfizer rectifica i assegura que la UE rebrà les vacunes a temps

Von der Leyen assegura que la Unió Europea ha adquirit més vacunes de les que necessita per abastir als Estats...

L’Hospital Can Misses posa en marxa el pla de contingència de l’UCI per l’augment d’ingressos

De moment, no s'interromprà l'activitat programada i les sales d'operacions funcionaran amb normalitat.