societat

Debat obert a Eivissa al voltant de les jornades dels taxistes durant els mesos d’estiu

La patronal del taxi assegura que en els torns de dotze hores els conductors no estan tot el temps al volant

Debat+obert+a+Eivissa+al+voltant+de+les+jornades+dels+taxistes+durant+els+mesos+d%27estiu

El Consell d’Eivissa i l’Ajuntament de Vila aposten per regular els horaris que fan els taxistes als mesos d’estiu per garantir la seguretat i la qualitat del servei. Segons l’Ajuntament, no pot ser que facin jornades de 12 o 14 hores sense dies lliures. La patronal de taxi assegura que compleixen amb la llei i demanen que aquestes mesures es consensuïn amb el sector.

L’Ajuntament d’Eivissa considera que la manca de descans adequat dels conductors pot ser perillosa per als usuaris del taxi. El regidor de Mobilitat, Aitor Morrás, assegura que a la manca de descans i les jornades d’entre 12 i 14 hores s’uneixen les “altes velocitats” i assegura que així no es pot donar un servei amb “seguretat i qualitat”.

El Consell vol fer un reglament insular del taxi on es puguin regular qüestions com les hores màximes al volant per garantir la seguretat viària, ordenar la càrrega i la descàrrega o l’ús de l’uniforme. El director insular de Transports, Roberto Algaba, assegura que hi ha taxistes assalariats que els han demanat regular els horaris.

Entre els taxistes hi ha divisió. Molts assalariats volen que es regulin els horaris, però no volen parlar a càmera per por d’acomiadaments. La patronal demana consens.

“Complim amb totes les lleis del treballador”, declara Alejandro Cardella, President de la Federació del Taxi d’Eivissa, que assegura que hi ha dos torns de 12 hores però que ningú treballa obligat sinó que les jornades depenen de la disponibilitat de cada taxista. “Aquí hi ha 120 dies per recollir sous i qui no entengui això és que no entén la realitat de l’illa”, diu Alejandro Cardella.

El Govern prepara una llei de mobilitat sostenible de la qual podria derivar una regulació d’horaris. Tot i això, el Govern assegura que el Consell i els ajuntaments poden establir torns.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Dos desapareguts a les Illes a causa de la borrasca Gloria

Cerquen un britànic de 25 anys a Portinatx, Sant Joan de Labritja, i un muntanyer de 27 al torrent de...

Menorca deixa d’estar incomunicada per mar després de tres dies aïllada

Reobren els ports de Maó i Ciutadella, que aquest dimecres capvespre rebrà ja els primers vaixells des de diumenge

Apareix un cadàver a la platja de Llevant de Formentera

Segons la Guàrdia Civil, el cadàver podria haver estat uns dies dins l'aigua i el temporal l'hauria arrossegat

El temporal Glòria causa greus desperfectes a S’Algar i Cala en Bosc

Menorca suma ja més de dos dies incomunicada per mar: aquest dimecres tampoc no hi haurà vaixells