X
24

El Consell de Menorca presenta el programa de millora del cicle de l’aigua amb set punts clau

Reconduir les aigües pluvials de part de Maó a s'albufera des Grau com una de les mesures més destacables

08/04/2024

El Consell de Menorca presenta el programa de millora del cicle de l’aigua amb set punts clau

El president del Consell de Menorca, Dolfo Vilafranca, ha assegurat que la situació de recursos hídrics de l’illa actualment és moderadament bona. No obstant això, els processos de millora han de continuar endavant, ja que hi ha factors com la insularitat que poden fer que l’aigua aprofitable arribi a nivells crítics més fàcilment que altres àrees del territori espanyol.

Entre les mesures més destacables, hi ha la instal·lació d’una depuradora al llevant de l’illa, proposta que ve de la mà dels ajuntaments des Castell, Sant Lluís i Maó; o també la recollida de les aigües pluvials dels polígons industrials de Ciutadella, Alaior i Maó. En el cas de Maó aquesta aigua es podria usar per millorar el cabal de s’albufera des Grau. El conseller de Medi Ambient, Simón Gornés, ha indicat que és una mesura que des del punt de vista ecològic podrà ajudar a la recuperació del parc natural.

El cost econòmic d’aquestes accions ascendeix a uns 17 milions d’euros. El director insular de Medi Ambient, Mateu Ainsa, ha confirmat que el finançament està assegurat després de la firma de 4,8 milions d’euros procedents del Govern balear i entre 4 i 9 milions d’euros procedents dels fons de Turisme Sostenible.

Per altra banda, Maó tindrà un any més aigua potable procedent dels pous militars de Son Isidre. El Ministeri de Defensa ha anunciat avui que en permetrà l’extracció de fins a 30.000 metres cúbics de manera gratuïta.

08/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT