societat

El Consell organitza visites a possessions de la Serra per l’aniversari de la declaració de la Unesco

D'aquí al novembre es visitaran Son Marc, Son Torrella o sa Campaneta, gràcies a la col·laboració amb l'entitat Itinerem

El+Consell+organitza+visites+a+possessions+de+la+Serra+per+l%27aniversari+de+la+declaraci%C3%B3+de+la+Unesco

Les cases de Son Maixella, dins el terme de Valldemossa, ha estat de les primeres a rebre els visitants.


Per commemorar el deu aniversari de la declaració de la serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Unesco, el Consell de Mallorca ha organitzat una sèrie de visites guiades a possessions de muntanya. Es tracta d’una iniciatava amb la col·laboració de l’associació cultural Itinerem, que obri les portes d’aquests conjunts patrimonials a partir d’ara i fins al mes de novembre.

Aquest cap de setmana ha tocat el torn a Son Maixella, dins el terme de Valldemossa. El mateix propietari, Pere Rullan, n’ha fet la visita guiada. “Nosaltres estam molt contents de poder mostrar tots els elements que són fruit d’una evolució històrica”, ha dit Rullan. “El que més ens agrada mostrar és la clasta. Hi destaquen una sèrie d’elements particulars: la cisterna, el gran lledoner, i una columna que aguanta un porxo. L’origen d’aquesta columna és incert. Hi ha qui diu que la dugueren d’un conent de Palma, i altres asseguren que va ser un obsequi del cardenal Despuig”, comenta el propietari de Son Maixella.

Nombre visitants

A causa de les restriccions, el nombre de places permeses a les visites és ara de quinze persones. Això com avanci la desascalada, però, es preveu que puguin arribar a les trenta. Totes aqueslles persones que hi estiguin interessades, trobaran més informació a www.serradetramuntana.net. Les visites són cada segon dissabte de mes. Algunes de les properes són Son Marc, a Pollença; Son Torrella, a Escorca, i sa Campaneta, a Puigpunyent.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Menorca reclama 5 milions d’euros extres anuals al Govern Balear per ser Reserva de la Biosfera

Aquesta és la proposta que figura a l'esborrany de la llei que s'ha presentat avui matí i que pretén regular...

Augmenten a 394 els casos de COVID-19 associats a viatges d’estudis a Mallorca

Sanitat recomana suspendre aquests viatges i el Govern de les Illes demana prudència a les altres comunitats. S'han identificat diversos...

Menorca també detecta un brot multitudinari després d’un viatge d’estudis de Barcelona

Ja hi ha confirmats 24 casos positius, mentre altres 40 estan en estudi

Mallorca obre la vacunació pels nascuts a partir del 1991

També s'obre la vacunació dels ciutadans residents a altres comunitats autònomes i països de la Unió Europea