POLíTICA

El Consell presenta la Llei de la serra de Tramuntana per ampliar-ne la protecció i millorar-ne la gestió

Algunes de les mesures previstes són la limitació de curses de motor o l'elaboració d'un catàleg d'oliveres monumentals


Les àrees pintades de taronja en el mapa seran les que inclourà la nova Llei de la Serra que prepara el Consell de Mallorca. Afecta municipis com Alaró, Andratx, Santa Maria, Bunyola, Selva, Calvià… En total, més de 5.000 propietaris. En aquesta primera presentació pública, davant batles, regidors i entitats socials com el GOB, s’ha posat l’accent en allò que es protegirà.

Algunes de les mesures previstes són la limitació de curses de motor, l’elaboració d’un catàleg d’oliveres monumentals, així com la recuperació de construccions, com les porxades, amb valor patrimonial, o els elements de pedra en sec. Tots estaran definits jurídicament en l’articulat.

S’hi inclouran també mesures mediambientals, com la limitació de la contaminació acústica o la implantació d’energies renovables. A més, es crearan òrgans de governança per coordinar les diferents institucions amb competències a la Serra. Ara bé, la Llei just comença la seva tramitació i no serà fins a la pròxima legislatura quan arribi al Parlament per a la seva aprovació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |