X

El Consell de Menorca sosté que no queda demostrat l’assetjament denunciat per l’exdirector insular de Vox

A més, tampoc no se li aplicaria el protocol d'actuació, perquè els càrrecs polítics no es consideren treballadors de la institució

23/11/2023

El Consell de Menorca sosté que no queda demostrat l’assetjament denunciat per l’exdirector insular de Vox

El Consell de Menorca considera que no queda demostrat l’assetjament laboral contra l’exdirector insular Ricardo Galí, al qual tampoc no se li pot aplicar el protocol d’actuació perquè no el consideraven un treballador de la institució. Són les principals conclusions d’un informe elaborat per la tècnica de Prevenció de Riscos Laborals del Servei Insular de Seguretat i Salut Laboral.

Va mantenir dues reunions amb Galí abans que aquest va registrar un escrit en què exposava que patia pressió psicològica per part de la seva cap, la consellera Maite de Medrano. L’exdirector insular de Vox argumentava, entre d’altres, que no hi havia reunions amb la consellera i que se li va prohibir exercir les seves funcions.

En aquest punt, Galí concreta que se li va impedir acudir a un acte al Llatzeret i reunir-se amb l’Ibavi. L’informe recull que es tracta de dos fets puntuals que no demostren que es produeixi de forma reiterada com indica el protocol d’assetjament.

A més, es conclou que els consellers no són treballadors del Consell, per la qual cosa no es pot actuar sobre ells i no seria aplicable el protocol. D’aquesta manera, el Consell mira de tancar la polèmica. Actualment, Ricardo Galí i Maite de Medrano han estat destituïts de les seves funcions al govern insular.

Notícies relacionades >

23/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT