societat

Balears demanarà al govern espanyol que els alumnes d’Infantil prorroguin les classes fins al setembre

UGT proposa crear centres mancomunats que ajudin a les famílies en la conciliació

Balears+demanar%C3%A0+al+govern+espanyol+que+els+alumnes+d%E2%80%99Infantil+prorroguin+les+classes+fins+al+setembre

La negativa en bloc del sector educatiu a que les escoles obrin a partir del 25 de maig, deixa la decisió en mans de la Conselleria d’Educació i del Govern de les Illes, segons els sindicats. Els representants dels treballadors entenen les necessitats de conciliació de les famílies, però diuen que els centres educatius no són guarderies. UGT proposa crear centres mancomunats per atendre els infants.

Podrien ser les instal·lacions dels centres educatius, però també els pavellons o els poliesportius. Per això demanen al Govern, als consells insulars i als ajuntaments que facin feina en la creació de centres que puguin ajudar les famílies en la seva conciliació laboral.

El pla de desescalada dins l’àmbit educatiu, que preveu l’obertura de les escoles, per algunes etapes, és un projecte que rebutgen sindicats de la pública i la concertada, la Fapa i, fins i tot, el mateix conseller Martí March assegura CCOO.

Segons Anpe, mantenir els protocols de seguretat, per exemple, a Infantil serà molt complicat. A les Illes Balears, les competències en Educació estan transferides i segons alguns sindicats Balears pot negar-se a reobrir les aules tal com ja ha anunciat que farà Andalusia. Tots aposten per acabar el curs el 20 de juny seguint amb l’educació en línia i preparar-se pel curs 2020- 2021.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Quatre de cada deu adolescents estan preocupats per la covid, segons UNICEF

La crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia se situa com la segona major preocupació per als enquestats

El PIAT de Mallorca ja preveu la prohibició de lloguer turístic a plurifamiliars a Palma

Després de la sentència del TSJIB, que en tomba la prohibició que va fer Cort, el batle recorda que tanmateix...