X

El conseller Mir demana “parlar de límits i decreixement” davant l’arribada massiva de cotxes de lloguer

El conseller de Medi Ambient afirma que "la capacitat de càrrega de l'arxipèlag està sobrepassada"

25/04/2022

El conseller Mir demana “parlar de límits i decreixement” davant l’arribada massiva de cotxes de lloguer

Aquest cap de setmana desembarcaren a Mallorca 1.000 vehicles de lloguer i durant les pròximes setmanes n'arribaran 2.500 més per a la temporada alta.

“S’ha de parlar de límits i decreixement”. Així respon el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, després de l’arribada el passat cap de setmana de més d’un miler de cotxes de lloguer a Mallorca. En declaracions als mitjans, Mir ha afirmat que “la capacitat de càrrega de l’arxipèlag està sobrepassada” i ha afegit que, amb unes previsions d’una arribada “massiva” de visitants durant aquesta temporada turística, “es posen en perill els balanços ecològics”.

Per la seva banda, el portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha deixat clar que la prioritat de l’Executiu és reduir les xifres d’atur, més enllà del debat de la massificació turística de les Illes. Negueruela ha respost així a les declaracions fetes pel conseller Mir, en una entrevista al Diario de Mallorca, en què alertava dels riscos mediambientals de l’alta ocupació durant l’estiu.

Més de 75.000 vehicles de lloguer

A més del milenar de vehicles que ja han arribat a Mallorca, durant les pròximes setmanes desembarcaran 2.500 vehicles de lloguer més per a la temporada alta. En total, se superaran els 75.000 cotxes aquest estiu. La vaga de transportistes va impossibilitar que tots aquests vehicles arribessin des de València per Setmana Santa.

Ramon Reus, president de l’Associació de vehicles de lloguer de Balears (AEVAB), ha volgut llençar un missatge de tranquil·litat sobre la disponibilitat de vehicles aquest estiu a les Illes. En una entrevista al programa ‘Els Dematins’ ha garantit que hi haurà vehicles suficients, això sí, més cars del que era habitual. Reus ha explicat que el preu mitjà del lloguer oscil·larà entre els 50 i els 60 euros per dia.

25/04/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris