X

El cònsol honorari rus a les Balears: “No crec que arribem a una tercera Guerra Mundial; perquè seria molt més que això”

Sebastià Roig parla amb respecte de la invasió russa a Ucraïna

26/04/2022

El cònsol honorari rus a les Balears: “No crec que arribem a una tercera Guerra Mundial; perquè seria molt més que això”

El despatx del cònsol rus a les Illes Balears és ple de records de Rússia, molts de Sibèria, d’on és el seu fill adoptiu Sergi. Sebastià Roig s’estima Rússia i per això li fa mal veure tot el que està passant: “No m’ho esperava tan fort… m’esperava un tema més diplomàtic, però en un moment determinat la diplomàcia no va anar bé per cap de les dues parts”.

I ara hi ha un conflicte que amenaça de fer-se més gros encara. Ahir Rússia alertava de la possiblitat real d’una Tercera Guerra Mundial. Roig dubta que hi arribem. En tot cas, diu, no seria una guerra mundial, seria “molt més”. I ho diu conscient del potencial tant de Rússia com dels Estats Units, Alemanya, França i preocupat també per la constant petició d’armes per part del president ucraïnès, Volodimir Zelenski.

Roig parla amb cautela de tot plegat: “Em fa un poc de respecte. He de tenir un poc d’esment i limitar-me a les meves funcions”. Que són tasques administratives, com a cònsol honorari. Ajuda els 2000 russos de Balears bàsicament a tramitar documentació i a mirar de superar els casos de russofòbia.

Per ara, Roig diu que continuarà al capdavant del consolat honorari: “Almenys fins al final de la guerra, si és prest. I després, ja ho veurem, perquè hi haurà molta feina de reconduir molts de temes”.


Cronologia d’una guerra: les dates clau de la invasió russa a Ucraïna dos mesos després

26/04/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris