X

El Constitucional rebutja per unanimitat la petició del PSOE de revisar 30.000 vots nuls del 23J

La Sala Segona, reunida d'urgència avui matí, ha secundat així la ponència de la magistrada progressista Laura Díez, que proposava desestimar la impugnació socialista

12/09/2023

El Constitucional rebutja per unanimitat la petició del PSOE de revisar 30.000 vots nuls del 23J

Pedro Sánchez la nit de les eleccions generals a la seu del PSOE al carrer Ferraz de Madrid.

Redacció

El Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat per unanimitat el recurs d’empara formulada pel PSOE perquè es dugués a terme un recompte de vots nuls a la província de Madrid durant les eleccions generals del passat 23 de juliol, unes 30.000 paperetes claus per facilitar la investidura de Pedro Sánchez, segons les fonts jurídiques consultades per l’agència Europa Press. La Sala Segona, reunida d’urgència avui des de les 09.00 hores, ha secundat així la ponència de la magistrada progressista Laura Díez, que proposava desestimar la impugnació socialista.

Els magistrats han seguit igualment el criteri del fiscal cap del TC, Pedro Crespo, que va demanar rebutjar el recurs del PSOE en considerar que no existeix un dret a sol·licitar el recompte dels vots nuls “basat en la mera voluntat”. En la mateixa línia es va expressar el magistrat conservador Enrique Arnaldo en un vot particular, així com altres veus de la cort de garanties consultades per Europa Press, les quals advertien del perillós precedent que suposava permetre recomptes electorals a desig de les parts sense que hi hagi indicis d’irregularitats.

La decisió adoptada avui contrasta amb la del passat 5 de setembre, quan la majoria progressista d’aquesta mateixa sala —de quatre enfront de dos— va acordar admetre a tràmit l’empara electoral, en base també a una ponència de Díez. Es dona la circumstància que el PP va recusar la magistrada ponent al·legant que el fet d’haver estat càrrec de la Moncloa li impedia ser imparcial en aquest assumpte; si bé la Sala Segona ho va rebutjar per unanimitat.

12/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris