X

El contacte pell amb pell immediat amb la mare, essencial per millorar l’estat de salut dels infants prematurs

El Dia Mundial del Nin Prematur posa la mirada enguany en la importància de la pràctica del mètode cangur per a tots els infants del món

17/11/2023

El contacte pell amb pell immediat amb la mare, essencial per millorar l’estat de salut dels infants prematurs

25

N’Ander havia de néixer aquesta setmana, però ho va fer dia 17 de setembre. Encara està ingressat a la unitat de cures intermèdies de nounats a Son Llàtzer. Sa mare, Rocío Bueno, hi passa bona part del dia, per tenir-lo en contacte pell amb pell. Explica que ho varen poder fer “des del primer moment” i, afirma, “és la millor medicina”.

Enguany, el Dia Mundial del Nin Prematur posa la mirada en la necessitat d’un contacte pell amb pell immediat per a tots els infants del món. Els experts tenen clar que millora les taxes de supervivència dels nascuts abans d’hora. Com explica la pediatra i neonatòloga de Son Llàtzer, Laura Villalonga, “estabilitza els nivells d’oxigen, la freqüència cardíaca, millora el patró respiratori, la temperatura corporal i també aporta molts de beneficis neurològicament”.

A Son Llàtzer, l’any passat hi varen néixer 144 infants prematurs, i un de cada quatre d’aquests ho va fer abans de la setmana 32 de gestació, amb manco d’un quilo i mig. Sempre que el nounat estigui estable, es permet la pràctica del pell amb pell des dels primers instants de vida.

Això, tot i les complicacions que suposa haver de moure el nadó per posar-lo damunt el pit dels familiars. La infermera especialista en pediatria, Cristina Ramis, assegura que “tot i que la transferència des de la incubadora pot suposar un estrès pels nadons, és molt beneficiós”.

També s’ha demostrat que el mètode cangur afavoreix el vincle amb el nadó i la lactància materna.

17/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT