X

El coronel Alejandro Hernández pren possessió del càrrec

El nou cap de la Guàrdia Civil a les Balears ha mostrat el compromís d'intentar identificar els autors de l'atemptat d'ETA a Palmanova

18/01/2019

El coronel Alejandro Hernández pren possessió del càrrec

Aina Gutiérrez

El relleu s’ha oficialitzat avui divendres. El coronel Jaume Barceló, molt emocionat, s’ha abraçat al nou cap de la Guàrdia Civil a les Illes Balears, el coronel Alejandro Hernández. Representants polítics, entre ells el conseller d’Educació, Martí March, que ha anat en representació del Govern, també de la Policia Nacional, la Local de Palma, o l’exdirector de la Guàrdia Civil i Policia Nacional, Joan Mesquida, entre d’altres, no s’han perdut l’acte.

El nou coronel Hernández, net, fill i germà de guàrdies civils, ha promès el càrrec i en les seves primeres paraules ha lloat la tasca de la Benemèrita el passat 9 d’octubre a la zona del Llevant de Mallorca i ha manifestat el compromís en mantenir la seguretat pública.

També ha afirmat que cal mantenir la col·laboració amb els cossos de policia d’altres països que, des de fa uns anys, patrullen juntes durant l’estiu al programa de Turisme Segur. Ha reafirmat el compromís en continuar investigant la sostracció a Pollença d’Olivia Encinas i la desaparició a Calvià de Malén Ortiz. A més d’intentar identificar-ne els autors de l’atemptat d’ETA de l’any 2009.

A l’acte també hi han assistit la delegada del govern espanyol a les Balears, Rosario Sánchez, i el número dos de la Guàrdia Civil, el tinent coronel comandament d’operacions, Fernando Santafé.

18/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris