societat

El cos d’Arthur, a només 200 metres del punt on va caure amb la torrentada

Amb ell, ja són tretze les víctimes mortals per les inundacions al Llevant de Mallorca

El+cos+d%27Arthur%2C+a+nom%C3%A9s+200+metres+del+punt+on+va+caure+amb+la+torrentada

En un punt molt a prop de la rotonda que uneix Sant Llorenç i Son Carrió han trobat el cos del petit Arthur, a les 12.20 h del migdia. L’ha localitzat un operari que feia feina amb una màquina retroexcavadora. Quan l’ha trobat, ha avisat a l’112. Fins al lloc dels fets, s’hi ha desplaçat l’equip de criminalística de la Guàrdia Civil, que es fa càrrec de les diligències.

Al punt de la troballa també s’han desplaçat alguns familiars i, de fet, ha estat el pare del nin qui ha reconegut el cos del petit Arthur. Estava cobert de fang i de restes vegetals en una finca privada als marges del torrent de ses Planes. El nin de 6 anys va anar a parar a uns 200 metres del punt on la seva mare va aconseguir salvar la filla petita, just abans que el seu cotxe fos arrossegat per la torrentada. El cos de Joana Lliteras, en canvi, va arribar uns quatre quilòmetres més enfora, fins al nucli de Son Carrió. Ja fa una setmana que el varen poder recuperar i, ara, el fet d’haver trobat el petit Arthur és un consol per a la família. Diuen, esperaven enterrar el cos de Joana Lliteras fins que trobessin el petit Arthur.

Després d’haver focalitzat la recerca prop d’on trobaren el cos de sa mare, a Son Carrió, i també per la mar, a la zona de la desembocadura del torrent, ha estat essencial un canvi d’estratègia marcat pels experts en geografia i geologia. Han fet estudis topogràfics, i fins i tot han estudiat la zona des de l’aire. Cercaven el punt on s’acumulaven més sediments i han assenyalat un tram del torrent, entre Sant Llorenç i Son Carrió, a només 20 metres d’on han trobat finalment l’infant. Des d’emergències agraeixen la seva feina i, en especial, la del seu coordinador, Pedro Robledo.

Arthur tenia 6 anys i era el mitjà de tres germans. Amb ell, ja són 13 les víctimes mortals per la torrentada al Llevant de Mallorca. Era el darrer desaparegut, que ha centrat tots els esforços dels equips de recerca.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris

-->

més contingut relacionat

Tornen les corregudes de toros a Palma

Vuit mesos després que la Justícia va tombar alguns articles de la llei de toros balear

L’aeroport de Palma adapta un bany per a pacients ostomitzats

Es troba al mòdul B, interilles, però AENA té previst instal·lar-ne a tots els mòduls de l'aeroport

53 mares van donar llet materna durant el 2018

Els 302,5 litres donats l'anya passat van servir per atendre 134 bebès prematurs