X

El cost laboral a les Illes Balears frega els 3.000 euros al mes per treballador

Se situa un 1,4% per davall de la mitjana espanyola

17/06/2024

El cost laboral a les Illes Balears frega els 3.000 euros al mes per treballador

Fotografia d'arxiu de bitllets d'euro. Eduardo Parra / Europa Press

El cost laboral per treballador i mes a les Illes Balears ha arribat als 2.966,4 € en el primer trimestre del 2024, un 1,4% per davall de la mitjana registrada al conjunt d’Espanya segons les dades publicades aquest dilluns per l’Institut Nacional d’Estadística, INE.

A tota Espanya el cost mensual per treballador ha superat els 3.000 euros per primera vegada i ha arribat als 3.009,9 euros al mes, un increment del 3,9% respecte al mateix període de l’any passat. Segons l’enquesta trimestral de cost laboral de l’INE, el cost laboral encadena tretze mesos continuats creixent, tot i que entre gener i març d’enguany, s’ha moderat l’increment registrat el darrer any i mig.

A les Illes Balears, del total del cost laboral, 2.188,1 euros corresponen a cost salarial i la resta, 778, a cotitzacions obligatòries a la Seguretat Social i altres conceptes. El cost salarial a les Illes Balears ha pujat un 7,5% respecte al trimestre anterior.

Les Illes Balears, juntament amb Extremadura, és la comunitat autònoma on més ha crescut el sou dels treballadors el primer trimestre de l’any.

 

 

17/06/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT