política

El Consell de Menorca congela els sous polítics però encareix el cost del govern un 19%

L'increment s'atribuiex a la incorporació de 5 nous directors insulars

El+Consell+de+Menorca+congela+els+sous+pol%C3%ADtics+per%C3%B2+encareix+el+cost+del+govern+un+19%25

El nou govern del Consell de Menorca costarà un 19 per cent més. En contra del que havia deixat entreveure la presidenta Susana Mora en declaracions a IB3, finalment s’ha decidit no pujar el sou dels 18 directors insulars. Tampoc no s’incrementa la retribució dels 13 consellers de la institució. Tot i així, l’estructura de govern, reforçada per la creació de cinc noves direccions insulars, suposarà un increment del cost en sous polítics de 224.040 euros respecte del darrer exercici. El cost total puja a 1 milió 408 mil euros bruts l’any.

La proposta, que aquest dilluns es sotmetrà a votació en plenari, deixa la retribució anual bruta de la presidenta Susana Mora en 59.119 euros; Maite Salord, com a vicepresidenta, 56.948; i la resta de consellers del govern 56.570. Els representants de l’oposició també cobren un salari per exercir les tasques de control al govern. Els 4 consellers del PP i el de C’s rebran 28.996 euros l’any.

I precisament, IB3 pot avançar alguns dels nous directors insular que encara no s’han anunciat. La candidata del PSOE que va perdre per 5 vots la batlia des Migjorn Gran, Pilar Pons Goñalons, serà la directora insular de Promoció Econòmica. Formarà part de l’equip de la Conselleria d’Economia i Territori que encapçala el també socialista Miquel Company i gestionarà les delegacions d’agricultura, pesca, artesania, ramaderia, caça i comerç.

Pons Goñalons és economista especialitzada en direcció i administració d’empreses. Compta amb 18 anys d’experiència professional al sector bancari i dos en una empresa privada de calçat. Formarà equip en la Conselleria d’Economia i Territori amb la directora insular de Turisme, Elena Costa, i la d’Ordenació Territorial, encara vacant.

IB3 també ha sabut que Nati Benejam, d’Unides Podem, serà la nova directora insular de Cooperació, Formació i Ocupació. Mentre que Paula Ferrando dirigirà el departament d’Habitatge. Totes dues treballaran a la conselleria liderada per Cirstina Gómez.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

El Govern defensa la indemnització a alts càrrecs que resideixen fora de Mallorca

La portaveu, Pilar Costa ha afirmat que l'Executiu actuarà si es confirma que hi ha hagut alguna irregularitat

El Govern assegura que ja ha pres les mesures necessàries de cara al Brexit

La portaveu Pilar Costa: "Suposa un canvi en les regles de joc amb un país amb el qual tenim molta...

El sector crític de Podem demana la dimissió de Mae de la Concha pel plus d’insularitat

Som Bases considera 'indefensable' que la meitat dels alts càrrecs del Govern que cobren el complement salarial siguin del seu...

Josep Marí Ribas, únic candidat per dirigir el PSOE eivissenc

El procés continua amb la recollida d'avals, que ha de ser d'un mínim d'un 3% de la militància