economia

El Covid-19 causa les primeres cancel·lacions turístiques

Patronals i sindicats uneixen esforços amb el Govern per salvar la temporada turística

El+Covid-19+causa+les+primeres+cancel%C2%B7lacions+tur%C3%ADstiques

Ja s’han produït les primeres cancel·lacions turístiques a les Illes a causa del coronavirus, una situació que afecta especialment els viatges de negocis. Mentrestant, el Govern ha anunciat que mantendrà part de la seva agenda a Berlín aquesta setmana, malgrat la cancel·lació de la fira turística ITB, i que es reunirà a Palma amb operadors alemanys per analitzar la situació del mercat.

“Tranquil·litat” ha estat la paraula més repetida per les administracions, patronals i sindicats, durant la reunió per coordinar les accions de resposta a la cancel·lació de la fira turística més important del món per mor del Covid-19.

Dijous, el conseller Iago Negueruela es reunirà a Berlín amb el principal turoperador europeu, TUI, amb la voluntat de donar una imatge de normalitat i seguretat, i convocarà la resta de grans majoristes alemanys a Palma.

El consell de Mallorca ha posposat a dia 2 i 3 d’abril els actes promocionals que havia de fer a la capital alemanya, i ha demanat al Govern que coordini la participació dels altres consells insulars en les mateixes dates.

Patronals i sindicats uneixen esforços amb el Govern per salvar la temporada turística, confiant que el Covid-19 remeti quan arribi l’estiu. Els hotelers admeten que ja hi ha cancel·lacions a Mallorca per por del coronavirus i això afecta especialment el turisme de negocis: s’ha cancel·lat el congrés internacional de tecnologia hotelera previst per al 21 d’abril al Palau de Congressos de Palma.

PIMEM preveu que enguany les reserves s’endarreriran més que l’habitual per l’epidèmia. Per mitigar el seu impacte, Melià Hotels ha llançat una campanya que permetrà que els clients que reservin a principi de març puguin cancel·lar gratuïtament les vacances a qualsevol destinació fins a 24 hores abans de l’arribada prevista.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Astilleros Llompart sospita d’irregularitats en la concessió del varador de Ciutadella

Avisa de dur Ports als tribunals si accepta la proposta de la família de l'empresari Díaz Ferran, que ofereix el...

Mala temporada de síndries i melons per la caiguda de les vendes

Els pagesos calculen que es perdrà entre un 40 i un 50% de la producció d'aquest any

Puja el preu de la carn de porc

Els ramaders han detectat un encariment motivat per l'escassedat al mercat xinès

Un sindicat britànic s’oposa a la compra d’Air Europa per part d’IAG

UNITE argumenta que no hi haurà competència i que augmentaran els preus dels vols