X

‘El Crit’ de Munch, nou objectiu d’activistes climàtics al Museu Nacional d’Oslo

La Policia ha detingut tres ciutadanes de Finlàndia, Dinamarca i Noruega, després d'intentar aferrar-se, sense èxit, a l'obra més famosa del pintor noruec

11/11/2022

‘El Crit’ de Munch, nou objectiu d’activistes climàtics al Museu Nacional d’Oslo

Un grup d’activistes pel medi ambient ha intentat aferrar-se, sense èxit, al marc de la icònica obra ‘El Crit’, d’Edvard Munch, al Museu Nacional d’Oslo, a Noruega. Els guàrdies de seguretat del museu han reduït a les dues activistes i a una tercera que enregistrava l’acte. La Policia ha confirmat que, tot i que no hagin pogut aferrar-se, sí han quedat residus de cola al vidre que protegeix la pintura.

Així mateix, ‘El Crit’, considerada l’obra més famosa del pintor noruec, s’ha convertit aquest divendres en l’objectiu del grup “Stopp oljeletinga” (“Basta d’exploració de petroli”). Les tres detingudes són ciutadanes de Finlàndia, Dinamarca i Noruega.

Per la seva part, l’organització exigia, en un comunciat, la suspensió immediata de totes les llicències d’exploració i desenvolupament dels nous jaciments de gas i cru a Noruega, un dels majors productors del món.

11/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT