X

El CSIF denuncia que la meitat de les places de funcionaris de l’Estat a Eivissa estan vacants

Enrique Sánchez, director insular de l'Administració de l'Estat a les Pitiüses, assegura que la solució passa per un plus de fidelització per als funcionaris

10/10/2022

El CSIF denuncia que la meitat de les places de funcionaris de l’Estat a Eivissa estan vacants

El sindicat CSIF denuncia que a Eivissa falta més personal que mai a les plantilles de l’Administració General de l’Estat. De les 1.100 places que hi ha a l’illa, el 50% són vacants, i només als Jutjats o a la direcció insular es cobreixen amb interins. Així mateix, destaca la manca de personal a Trànsit i la Seguretat Social.

L’elevat preu de l’habitatge i del cistell de la compra espanten els treballadors públics, que no volen viure a Eivissa. La situació és especialment greu a l’Institut Nacional de la Seguretat Social, i a Trànsit, on falta la meitat del personal. De fet, a Trànsit, vuit de les onze vacants són persones d’atenció al públic.

Les vacants suposen un 30 % també a la Tresoreria, que ha arribat a tancar al públic alguns dies per manca de personal, i a les plantilles de Vigilància Duanera, Hisenda i la Guàrdia Civil.

Les úniques places que se solen cobrir temporalment són els Jutjats, on, dels 170 empleats, 118 són interins, o la Direcció Insular, amb un 50 % de vacants. El CSIF assegura que l’única solució per frenar la sagnia de personal és oferir un plus similar al de les illes menors de les Canàries o Ceuta i Melilla.

Plus de fidelització vs. increment del complement d’insularitat

Per la seva part, el director insular de l’Administració de l’Estat a les Pitiüses, Enrique Sánchez, reconeix el problema de la manca de funcionaris a Eivissa, però considera que la proposta dels sindicats d’incrementar el plus d’insularitat no és adequada, perquè també s’hauria d’augmentar la quantitat que cobren a les Canàries i Ceuta i Melilla. Per això, aposta per un complement de fidelització per als treballadors públics que es quedin a l’illa.

10/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT