societat

El CSIF denuncia que la partida de 137 funcionaris a la Península deixarà inoperatius els jutjats

Els treballadors partiran a altres destinacions de la península per concurs de trasllats del Ministeri de Justícia


El sindicat CSIF denuncia que la partida de 137 funcionaris de justícia a la península deixarà ferits de mort alguns jutjats de les Illes. La setmana que ve, el jutjat Penal número 8 de Palma perdrà 10 treballadors, entre gestors, tramitadors o agents judicials. Un altre dels més afectats pel concurs de trasllat de funcionaris és són els jutjats socials de Palma que perdran sis funcionaris. Segons el CSIF, la jurisdicció social està totalment col·lapsada per l’actual situació econòmica de crisi i la presentació de centenars d’expedients de regulació d’ocupació i demandes d’acomiadament.

En declaracions a IB3 Ràdio, el president del CSIF a les Illes, Andreu Bou, explica que aquesta situació ve provocada pel concurs de trasllats de funcionaris de justícia que demà es publica al Butlletí Oficial de l’Estat. Bou lamenta que “la situació s’hagués pogut evitar ja que fa dos anys es va advertir el Ministeri de Justícia que la majoria dels 300 funcionaris que varen aconseguir plaça a les Illes partirien ja que prefereixen altres destinacions a la península”.

Bou assenyala que “la situació també serà greu als jutjats de Manacor, Inca i Eivissa. Hi ha jutjats que quedaran completament ferits. A Menorca partiran 17 funcionaris; això és una animalada. Per exemple, el d’instrucció número 1 de Maó quedarà pràcticament buit. En el cas de Formentera partiran quatre funcionaris; allà històricament és complicadíssim cobrir una baixa”.

Entre el proper dilluns i dimarts de la setmana que ve bona part d’aquests funcionaris seran destituïts i els jutjats es quedaran amb més d’un centenar de places vacants ja que la borsa d’interins -segons explica Bou- està buida.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’ajuntament de Palma vol ampliar la xarxa d’horts urbans amb 100 parcel·les més

Pedro Puertas, el propietari més veterà, ens explica la seva experiència

Els 193 migrants arribats a Balears quedaran un màxim de 72 hores a un espai del quarter de Son Tous

No els poden retornar a Algèria perquè la frontera continua tancada

Carme Ruscalleda: “L’oliaigua és un monument culinari”

La xef catalana ha clausurat la fira Arrels posant en valor l'herència gastronòmica de cada regió

Armengol envia un missatge “d’ànim” per als veïnats de La Palma

La presidenta del Govern demana que tenguin molta prudència