societat

El cultiu de la paulònia per a l’obtenció de fusta ja ocupa unes setanta quarterades a Mallorca

Les soques lleugeres d'aquest arbre fa que siguin ideals per al sector nàutic i la construcció de taules de surf

El+cultiu+de+la+paul%C3%B2nia+per+a+l%27obtenci%C3%B3+de+fusta+ja+ocupa+unes+setanta+quarterades+a+Mallorca

A causa de la crisi sanitària, hi ha sectors econòmics que cerquen col·laboracions per ser més rendibles. Aquest és el cas d’un productor de fusta de paulònia de Manacor, que ha venut part de la seva producció d’enguany a un constructor nàutic de Portocolom per fer-ne taules de surf. La paulònia és un arbre de creixement molt ràpid, que fa una fusta molt lleugera i que, per tant, té utilitats per al sector nàutic.

Pel feber, Miquel Galmés va tallar les soques dels arbres que va sembrar fa deu anys. “La paulònia és un arbre que no necessita que se’n cuidin gaire. Només els han de regar els primers anys que estan sembrats. Arreu de Mallorca n’hi ha devers 70 quarterades sembrades, d’aquest arbre. N’hi ha a Manacor, a Inca, a sa Pobla… Ara se n’ha fet una plantació grossa a Pina.”, comenta Galmés.

“Una part de les soques que vaig tallar a l’hivern, me les va comprar Marc Balaguer, un constructor de barques de fusta de Portocolom. Dels llistons de les meves paulònies, ara en fa taules de surf”, explica Galmés. La major part de la seva producció, però, l’ha venuda a una empresa alemanya del sector nàutic, que està especialitzada a fer interiors de vaixells. “Jo m’hauria estimat més que tota la meva producció quedàs a les Balears, però de moment no ha pogut ser, i la crisi sanitària no ha ajudat a trobar compradors d’aquí”, afegeix el productor de fusta.

“Per fer taules de surf, amb un parell de soques, jo en tenc a bastament”, diu Marc Balaguer. “És una fusta molt lleugera, que resisteix molt bé els cops de les ones de la mar. Per això, és molt útil per fer taules de surf”, comenta Marc. “Jo també faig barques de fusta. De moment no hi he utilitzat la paulònia, però sé que hi has constructors que la fan servir. Per tant, és una possibilitat”, afegeix aquest constructor nàutic.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les quatre cases construïdes en zona de domini públic a Fornells, entre ells dos de Fèlix Millet, es convertiran en un restaurant

Ports cedirà per a usos culturals la Casa del Contramestre a l'Ajuntament des Mercadal

Salut acaba el cribratge a Ciutadella amb 1 sol positiu de 915 proves realitzades

Atribueix el resultat a que el test era voluntari i que l'ha fet la població més conscienciada i no la...

Els estudiants afectats per l’error informàtic que els ha deixat sense plaça a FP reclamen una solució

Un altre miler d'alumnes de les Illes també s'han quedat fora perquè la demanda a cicles formatius ha duplicat l'oferta

L’ex defensor del pacient de Balears reivindica més recursos per a l’atenció primària

Miquel Gascón destaca que s'han incrementat les queixes d'usuaris al final de l'estat d'alarma