X

El curs bàsic de capacitació per a policies locals impartit per l’EBAP s’estén a Menorca i Eivissa

L'objectiu del Govern és facilitar que els agents quedin a fer feina als municipis de la seva illa i que no s'hagin de traslladar a Mallorca durant els sis mesos que dura la formació

02/12/2021

El curs bàsic de capacitació per a policies locals impartit per l’EBAP s’estén a Menorca i Eivissa

La policia local de les Illes Balears ha incorporat noranta-sis nous agents al cos de seguretat. Són els alumnes de la 42 promoció del curs bàsic de capacitació per a policies locals que imparteix l’Escola balear d’Administració Pública (EBAP). D’aquests, un 15% són dones. És, de fet, la promoció amb més presència femenina des de fa quinze anys. Després de superar els sis mesos de formació, els nous agents deixen d’estar en pràctiques per passar a ser policies de ple dret.

Fins ara, per fer aquest curs obligatori, els aspirants s’havien de traslladar a Mallorca. A partir d’ara ja, els alumnes de la resta d’illes podran fer aquesta formació tant a Menorca com a Eivissa. Amb aquesta descentralització, el Govern vol facilitar que els agents quedin a fer feina al seu territori sense haver de desplaçar-se durant mig any, segons ha especificat la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido. També ha anunciat un increment de més del 86% del pressupost de l’EBAP destinat l’àrea de policies locals en vista el 2022.

A l’acte de lliurament dels diplomes, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha destacat el compromís amb el servei públic dels agents i ha assegurat que la incorporació d’aquests noranta-sis policies és fonamental per a les Illes Balears. “Garanteix la seguretat a la població, però també l’acompanyament i el compliment dels deures per part de la ciutadania”, ha dit Armengol.

 

02/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris