X

El curs escolar començarà al setembre i serà presencial

La Conferència Sectorial d'Educació ha acordat els eixos que guiaran la represa de les classes

11/06/2020

El curs escolar començarà al setembre i serà presencial

El curs escolar començarà el setembre i serà presencial a tots els nivells, prioritzant infantil i primària.  És el missatge que ha llançat aquest dijous el conseller d’Educació, Martí March, que ha destacat que la prioritat és que el curs 2020-2021 es desenvolupi amb la màxima normalitat possible.
La Conselleria d’Educació i la de Salut elaboren conjuntament un protocol sanitari que s’aplicarà als centres. Segons el conseller d’Educació, la limitació de 20 alumnes per aula, anunciada ahir pel Ministeri, forma part d’un esborrany al qual s’hi podran presentar esmenes. De moment, la Conselleria no ha concretat si incrementarà les plantilles de docents per poder aplicar les restriccions. Tampoc no se sap quina part dels 2.000 milions d’euros per a educació compromesos pel Govern central arribarà a les Illes.
Segons March, Balears és una de les comunitats que més està obrint les escoles en el procés de desescalada i ha agraït la implicació i l’esforç tant del professorat, com de les famílies i els alumnes.
La Conferència Sectorial d’Educació, reunida aquest dijous dematí, ha aprovat un document amb 14 punts que guiaran l’inici i el desenvolupament del curs 2020-2021 a totes les comunitats autònomes. L’acord estableix que el curs haurà de començar en les dates habituals del mes de setembre, complint un mínim de 175 jornades lectives, i que les classes seran presencials.
La Ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha destacat que l’educació a distància no garanteix la igualtat d’oportunitats entre l’alumnat, alhora que augmenta la bretxa digital i no permet la socialització dels infants.
Entre les mesures previstes, hi ha l’elaboració de plans de contingència a tots els centres educatius per fer front a les eventualitats que es puguin produir durant el curs. A més, s’hauran de garantir els serveis complementaris habituals, com el menjador escolar o el transport, en condicions de seguretat. Per tal de recuperar els aprenentatges que no s’hagin pogut assolir aquest curs, els centres educatius adaptaran les programacions didàctiques. També es faran plans de seguiment per als alumnes amb més dificultats i s’hauran d’adoptar mesures per reduir la bretxa digital.
A l’acord s’hi han adherit totes les comunitats autònomes, excepte Madrid i el País Basc.

11/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT