societat

El curs escolar serà presencial fins a 2n d’ESO i amb mascareta obligatòria a partir dels 6 anys

Educació organitzarà una arrencada esglaonada per a evitar aglomeracions


El curs escolar a Balears començarà el 10 de setembre i serà presencial i amb ràtios de 20 alumnes per aula fins a segon d’ESO. Podrà ser semipresencial en la resta d’etapes educatives, amb mascareta obligatòria,a partir de primer de primària. L’inici del curs es farà de manera esglaonada durant els primers dies per a evitar aglomeracions.

El conseller d’Educació, Martí March, ha anunciat aquest dimecres com es durà a terme el pròxim curs escolar i ha assegurat que la intenció és que hi hagi “la màxima presencialitat possible” sempre en funció de l’evolució de la pandèmia, que obliga a començar el curs dins de l’escenari B.

Això significa, ha indicat el conseller, que l’ensenyament serà totalment presencial i amb grups estables d’uns 20 alumnes fins a segon d’ESO, curs a partir del qual els centres podran optar (en funció a si són capaços de mantenir les ràtios i la distància de metre i mig entre estudiants) per un ensenyament semipresencial, de manera que acudirien a classe en dies alterns.

El curs a les illes s’iniciarà el 10 de setembre, però no entraran tots els alumnes alhora, sinó que s’organitzarà una arrencada esglaonada a raó d’un màxim de 150 estudiants per dia, amb el que, depenent de la grandària de les escoles, el començament es podrà allargar més o menys dies.

La majoria de centres hauran acabat el procés en una setmana, ha dit March, que ha detallat que els primers a començar les classes seran els alumnes del curs més baix i de segon de Batxillerat per a després seguir amb la resta per ordre.

Hi haurà centres que continuaran aplicant la presencialitat total a partir de Secundària quan puguin garantir les ràtios i l’espai. En tot cas, Educació està cercant solucions per als col·legis amb menys espai físic, amb instal·lacions ofertes pels consistoris i aules modulars, de les quals hi ha previstes 30 i 10 ja estan instal·lades.

Les mascaretes seran obligatòries a partir de primer de Primària, “independentment que es mantingui la distància”, ha dit March, i les hauran de portar també els alumnes d’Infantil en el transport escolar.

La directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, ha indicat que els pares no hauran de portar els nins a l’escola si tenen a partir de 37,5 graus de febre, així com tos i dificultat respiratòria. A tots se’ls demanarà que signin una autorització per si cal fer proves PCR en cas de brot en un centre.

Si es produeix un brot, ha informat Font, s’analitzarà si s’ha iniciat en el centre o fora d’ell i es farà una anàlisi de risc, del qual poden resultar quarantenes d’una aula, una zona de l’escola o un tancament total durant 14 dies. “Intentarem que això no passi”, ha dit sobre aquesta última opció.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El nou curs de la UNED a les Illes compte amb 4.000 alumnes, 300 més que abans de la pandèmia

El Museu de Menorca ha acollit aquest dimarts capvespre l'acte acadèmic d'obertura del curs

CCOO disposat a desconvocar la vaga si s’avança en la negociació

Damunt la taula hi ha els complements salarials i les jornades dels treballadors

Nica arriba a les Pitiüses per sumar-se a les teràpies canines inclusives

Els responsables reivindiquen que el Govern incorpori la teràpia canina al sistema de beques per als infants amb diversitat

Descobreixen noves restes de víctimes franquistes a Son Coletes a Manacor

Es tracta de les primeres troballes d'aquesta segona fase d'excavacions que només va començar fa una setmana