societat

El darrer balanç: cap mort, sis nous casos, quatre casos actius menys i 10 curats més

El total acumulat és de 224 morts més info Consulta aquí les corbes de l’evolució de la Covid-19 a les Illes Balears

El darrer balanç: cap mort, sis nous casos, quatre casos actius menys i 10 curats més.

En concret, a les Illes Balears hi ha 209 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades que el Servei balear d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació ha tramès al Ministeri de Sanitat, és a dir, 4 menys que ahir. D’altra banda, 1.630 persones s’han curat, 10 més que ahir. Són les dades que maneja el Servei balear d’Epidemiologia referents a la situació a la comunitat i que posteriorment es podrien modificar, en funció dels nous criteris establerts pel Ministeri de Sanitat per seguir l’evolució de la pandèmia.

Així mateix, el Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap nova defunció, i el total acumulat és de 224 morts. Ahir es varen verificar 6 casos nous i, per tant, l’acumulat avui és de 2.063 positius notificats a la comunitat amb prova PCR (1.808 a Mallorca, 92 a Menorca, 157 a Eivissa i 6 a Formentera).

D’altra banda, d’acord amb les dades que ha facilitat el Servei de Salut, en total s’han duit a terme 100.292 proves en els laboratoris públics de les Balears (77.848 PCR i 22.444 proves d’anticossos).

Per hospitals

En relació amb la situació assistencial en els hospitals, d’acord amb les dades del Servei de Salut, la situació avui matí és la següent: a Mallorca hi ha 90 persones hospitalitzades, 21 de les quals es troben en unitats de cures intensives. Altres 28 persones reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus (UVAC), tot i que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR. A Menorca, hi ha 3 persones hospitalitzades (1 a l’UCI) i cap persona en seguiment per part de les UVAC. A Eivissa són 17 les persones hospitalitzades (4 a l’UCI). Una persona rep atenció per part d’Atenció Primària a Eivissa i una altra a Formentera, cap per part de les UVAC.

357 casos positius entre professionals

Des que va començar l’epidèmia, s’han detectat 357 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17,3 % dels 2.063 casos que s’han detectat en total a les Illes amb prova PCR fins ara. De tots aquests casos, a hores d’ara hi ha 50 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,3 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 94 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, en les darreres hores els centres no han notificat cap contagi nou ni entre els usuaris ni entre els treballadors. A hores d’ara, hi ha 48 usuaris amb el contagi actiu (tots traslladats a centres hospitalaris), 211 han superat la infecció i 88 han mort. En el cas dels treballadors, 29 continuen contagiats i 136 s’han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no s’ha notificat cap cas nou i ja s’ha registrat una curació total entre els treballadors d’aquests centres. Per tant, avui la situació continua sent la mateixa: han superat la malaltia els 20 treballadors que havien estat afectats pel coronavirus, així com 34 residents, mentre queden 2 casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.


 més info Consulta aquí les corbes de l’evolució de la Covid-19 a les Illes Balears

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La restauració de Santa Eulària no podrà utilitzar l’espai cedit en zona blava a partir del 2 de novembre

Palma i Manacor han estat els primes punts de Balears on s'ha retirat la mesura, ja aquest octubre

Un centenar d’illencs iniciaren tractament per addicció al joc el 2020

Els homes tendeixen a iniciar-se en el joc en edats més primerenques que les dones

La supressió del pas a nivell de Sa Farinera a Marratxí més a prop de ser realitat

S'està construint una galeria subterrània perquè els vianants no hagin de travessar les vies del tren

Palma sembrarà entre 20 i 30 arbres cada setmana

Començarà per les zones que més arbrat han perdut