societat

El darrer balanç del coronavirus: 3 casos més (2.356 en total), vuit persones curades i 134 casos actius

El Servei d'Epidemiologia no ha notificat cap nova defunció per COVID-19 i l'acumulat a Balears fins ara és de 228 persones mortes

EFE/Federico Anfitti


El Servei balear d’Epidemiologia ha confirmat fins aquest divendres 2.356 casos de persones amb COVID-19 a la comunitat, tres més que aquest dijous.

No obstant això, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 2.251 casos a Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). D’aquests casos comunicats, 1.959 corresponen a Mallorca, 98 a Menorca, 186 a Eivissa i vuit a Formentera.

D’altra banda, 1.994 persones s’han curat, vuit més que aquest dijous. Així mateix, el Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap nova defunció per COVID-19 i l’acumulat a Balears és de 228 persones mortes a causa del coronavirus.

Aquestes dades suposen que a la comunitat hi ha 134 casos de COVID-19 actius, cinc menys que aquest dijous.

El Servei de Salut, per part seva, ha informat que hi ha 137 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D’elles, hi ha 23 casos en atenció hospitalària (6 a UCI) i 114 en primària.

LA SITUACIÓ ALS HOSPITALS:

Per illes, a Mallorca hi ha 16 persones hospitalitzades, de les quals sis es troben en unitats de vigilància intensiva. 94 persones són seguides en el domicili per part del servei d’atenció primària.

A Menorca no queda cap persona hospitalitzada a l’Hospital Mateu Orfila i sis són ateses en el seu domicili per part de primària. A Eivissa són set les persones hospitalitzades, cap a UCI. A més, 14 casos confirmats són seguits a Eivissa en el seu domicili amb atenció per part dels seus centres de salut.

Quant als professionals sanitaris, 25 es troben en vigilància (19 a Mallorca, un a Menorca i cinc a Eivissa) i 11 tenen el contagi actiu, tots a Mallorca. En total, s’han notificat 366 casos entre el personal sanitari des que es va iniciar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat, així mateix, han realitzat 160.692 proves: 122.673 PCR, 10.762 test ràpids d’anticossos i 27.257 serologies.

LA SITUACIÓ A LES RESIDÈNCIES:

Sobre la situació a les residències de persones majors, ja no queda cap usuari amb contagi actiu per coronavirus i el balanç d’afectació en aquests centres, fins aquest divendres, és de 259 usuaris que han superat la infecció i 89 que han mort. A més, nou treballadors són positius actius i 154 s’han curat.

A les residències per a persones amb discapacitat tampoc queda cap cas actiu. D’aquesta manera, els 36 usuaris afectats han superat la infecció, així com els 20 treballadors.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Bussos del Club Nàutic Ciutadella inspeccionen el ‘Francisquita’, que naufragà fa set dècades a Punta Nati

Juntament amb el 'Malakoff' i el 'Santa Clara', un dels vaixells amb més història que romanen submergits en el litoral...

El Consell de Menorca manté la proposta d’amnistia per als hortals il·legals que superen els 90m2

L'Associació d'Hortals de Menorca demana que es paralitzin els més de mil expedients oberts a propietaris

Concentració a Palma contra la inhabilitació de Quim Torra

Una trentena de persones han mostrat el seu rebuig

Comencen les tasques d’excavació a la finca de Salma, al coll d’Artà

Les tasques, incloses dins el segon pla de fosses del Govern, s'allargaran fins aquest divendres