societat

El darrer balanç del coronavirus a les Illes: cap mort, quatre curats més i quatre positius nous

El total acumulat és de 223 morts i 1.605 curats

EFEConsulta aquí les corbes de l’evolució de la Covid-19 per Illes i municipis

El darrer balanç del coronavirus a les Illes: cap mort, quatre curats més i quatre positius nous en les darreres 24 hores.

En concret, a les Illes Balears hi ha 222 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades que el Servei balear d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació ha tramès al Ministeri de Sanitat, és a dir, els mateixos  que ahir. D’altra banda, 1.605 persones s’han curat, 4 més que ahir. Són les dades que maneja el Servei Balear d’Epidemiologia referents a la situació a la comunitat i que posteriorment podrien ser modificades, en funció dels nous criteris establerts pel Ministeri de Sanitat per seguir l’evolució de la pandèmia.

Així mateix, el Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap defunció, i el total acumulat és de 223 morts. Ahir es varen verificar 4 casos nous i, per tant, l’acumulat avui és de 2.050 positius notificats a la comunitat amb prova PCR (1.795 a Mallorca, 92 a Menorca, 157 a Eivissa i 6 a Formentera).

D’altra banda, d’acord amb les dades facilitades pel Servei de Salut, en total s’han duit a terme 96.370 proves en els laboratoris públics de les Balears (75.167 PCR i 21.203 proves d’anticossos).

En relació amb la situació assistencial en els hospitals, d’acord amb les dades del Servei de Salut, la situació avui matí és la següent: a Mallorca hi ha 99 persones hospitalitzades, 20 de les quals es troben en unitats de cures intensives. Altres 38 persones reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus (UVAC), tot i que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

A Menorca, hi ha 5 persones hospitalitzades (2 a l’UCI) i cap persona en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa són 16 les persones hospitalitzades (4 a l’UCI). Altres 2 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i una a Formentera.

Des que va començar l’epidèmia, s’han detectat 355 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17,4 % dels 2.050 casos que s’han detectat en total a les Illes amb prova PCR fins ara. De tots aquests casos, a hores d’ara hi ha 51 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,3 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 100 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, en les darreres hores els centres no han notificat cap contagi nou ni entre els usuaris ni entre els treballadors. A hores d’ara, hi ha 50 usuaris amb el contagi actiu (tots traslladats a centres hospitalaris), 209 han superat la infecció i 88 han mort. En el cas dels treballadors, 34 continuen contagiats i 131 s’han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no s’ha notificat cap cas nou i ja s’ha registrat una curació total entre els treballadors d’aquests centres. Per tant, avui la situació continua sent la mateixa: han superat la malaltia els 20 treballadors que havien estat afectats pel coronavirus, així com 34 residents, mentre queden 2 casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Mitja dotzena de cavalls menorquins queden atrapats enmig de la tempesta

Els bombers i el llacer municipal han pogut rescatar la majoria d’animals, però d’altres han mort i han estat arrossegats...

El Parlament demana instal·lar cartells sobre el dret a utilitzar el català i el castellà a aeroports i comisaries

Es tracta d'un dels punts d'una moció, presentada pel Grup Mixt-MÉS per Menorca, que ha estat debatuda i aprovada parcialment...

Els vesins del centre històric de Maó denuncien la presència de rates als carrers de la ciutat

Els afectats demanen a l'Ajuntament que hi intervengui, però el consistori argumenta que no ho pot fer perquè el focus...

La història dels migrants que dormen dins cotxeres: “És lleig que ens tractin així. Hem pagat 1.000 euros per fugir d’Algèria en una pastera que feia aigües”

Tots han donat negatiu a les proves PCR. A dependències policials se'ls han pres les dades personals i s'han iniciat...