societat

El debat és viu: mascaretes sí, mascaretes no.

Els experts sanitaris recorden que dur-la mal posada no garanteix la seva efectivitat


Les mascaretes no són recomanables per als infants menors de 3 anys perquè és complicat que no se la toquin i podrien causar problemes respiratoris. Tampoc no és escaient per als infants amb discapacitats cognitives o dificultats respiratòries. Els majors de 12 anys han d’emprar les mateixes màscares higièniques indicades per als adults. Tampoc no són adients per a persones amb problemes respiratoris com, per exemple, l’asma.
Les indicacions d’ús són les mateixes per a tota la població sana. Es recomana l’ús de màscares quan no sigui possible mantenir la distància de seguretat a la feina, la compra, els espais tancats o el carrer. Al transport públic, però, són obligatòries. Els professionals sanitaris recorden que la mascareta s’ha de dur ben posada si volem que sigui efectiva. Existeixen tres tipus de mascareta. La higiènica és la recomanable per a les persones sanes. Són, per exemple, les cassolanes fetes amb tela o les que s’han repartit a les estacions d’autobusos que no són un producte sanitari. Serveixen de barrera però no tenen la mateixa protecció que les quirúrgiques. Aquestes sí que es venen a les farmàcies i el Govern n’ha establert un preu màxim de 96 cèntims. Es recomana no dur-les més de 4 hores i després llençar-les a no ser que es puguin higienitzar. Finalment, tenim les filtrants. Són considerades equips de protecció individual, EPIs, i s’aconsella que només les utilitzin els professionals sanitaris. Les autoritats sanitàries recorden que la higiene de mans i la distància física entre persones són les mesures més efectives per combatre el coronavirus.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

L’equip d’arquitectes del Parador d’Eivissa assegura que les murades de Dalt Vila no han patit cap dany

Destaquen que les obres estructurals, localitzades al túnel d'accés i al pou d'ascensor, s'han executat sense moure ni una pedra.

El TIB estudia incrementar les freqüències de la línia 302 que connecta Palma amb Can Picafort

Aquesta línia té una demanda tan elevada que, en algunes parades, el bus ja no hi fa aturada perquè va...

SIMEBAL: “Un metge de família a Balears veu 50 pacients cada dia, és a dir un pacient cada tres minuts”

El Sindicat Mèdic de les Balears assegura que la saturació hospitalària és per una mala planificació dels recursos humans

Més cases amb cans que amb nins petits, a Balears

La Pandèmia ha marcat un punt d'inflexió: més cans i més vincle emocional amb els animals