economia

El decret de reactivació econòmica genera només 8 projectes en 4 mesos

La inversió d'aquests projectes s'eleva a 6,5 milions d'euros


El conseller de Model Econòmic i Treball, Iago Negueruela, ha comparegut en comissió parlamentària a petició de Ciutadans per tractar el Decret Llei 8/2020 aprovat al maig per fer front a la crisi de la COVID. Normativa que es revisa en el marc d’una comissió bilateral amb l’Estat. El dirigent ha anunciat que, en aquests mesos, s’han presentat vuit projectes, quatre de modernització i quatre més d’ampliació, i ha especificat que a més de dos hotels, hi ha dues peticions per agroturismes, dos d’hotels rurals, un de turisme interior i un restaurant. El conseller reconeix que és una quantitat modesta però confia que es consolidarà.

El diputat de Ciutadans, Marc Pérez Ribas, considera que aquesta norma no serà útil, mentre la diputada del PP, Salomé Cabrera, creu que s’haurien pogut fomentar altres mesures que reactivassin l’economia.

El diputat de VOX, Jorge Campos, acusa el Govern d’amagar-se darrere dels fons europeus i no activar mesures d’ajuda reals.

El Pi també ha lamentat que, en aquests mesos, no s’hagi presentat cap projecte per canviar d’ús un edifici obsolet, una altra de les possibilitats que preveu el decret i la posterior llei en què ha confluït. Segons Josep Melià, això no millorarà.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La restauració de Portocolom, principal beneficiada de les restriccions

La satisfacció dels restauradors contrasta amb la dels joves que no poden gaudir de revetles ni de sopars a la platja

Els autònoms que van sol·licitar les ajudes directes les podrien començar a cobrar la setmana que ve

871 autònoms es beneficiaran d'aquesta primera concessió d'ajuts

El sector de la construcció de Menorca recupera els nivells d’activitat d’abans de la pandèmia

Els arquitectes lamenten la manca d'inversió pública i insisteixen a denunciar la demora dels ajuntaments a l'hora d'atorgar llicències

La construcció recupera l’activitat sustentada pels habitatges unifamiliars de luxe

Els arquitectes diuen que el problema de la manca d'habitatges a preu assequible no s'està arreglant