societat

El decret urbanístic del Govern afecta 86 hectàrees de terrenys a Sant Antoni

Es converteixen en rústiques 63 hectàrees de sòl urbanitzable i 23 de sòl urbà no desenvolupat


El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Sant Antoni, Miguel Ángel Costa, critica durament el decret llei 9/2020 de mesures urgents de protecció del territori, perquè converteix en rústiques àmplies zones del municipi. Segons el càlcul que ha fet el Consistori, es desqualifiquen 63 hectàrees de sòl urbanitzable i 23 de sòl urbà sense desenvolupar.

D’aquesta manera, segons l’Ajuntament, 63 hectàrees d’urbanitzables passen a ser rústics. “És per on el poble podia créixer”, lamenta Costa, que assegura que desqualifica terrenys situats al voltant de sa Talaia, o del carrer Londres cap a ses Païsses.

El decret també afecta 23 hectàrees de les anomenades actuacions en sòl urbà. “Són sòls urbans sense desenvolupar, que no han fet les corresponents cessions”, explica el regidor d’Urbanisme de Sant Antoni, que assegura que la normativa afecta el 60 per cent d’aquest tipus de sòl al municipi. Algunes àrees afectades són la zona de l’avinguda Doctor Fleming o ses Païsses. Segons el regidor, el decret no afecta ses Variades, perquè “ja és sòl rústic”, una zona per la qual estan buscant una solució.

“És un càstig als municipis que no tenim el planejament actualitzat, però a Sant Antoni no s’ha fet perquè hi ha hagut canvis de govern i de regidors”, justifica Costa, que critica que aquest decret resta competències als ajuntaments i als consells. “És inadequat i inoportú que l’hagin aprovat durant l’estat d’alarma”, afegeix.

El regidor d’Urbanisme de Sant Antoni assegura que el decret “desequilibra” el futur planejament del municipi. “Ens lleva la possibilitat de donar serveis i equipaments al poble“, conclou.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Jose tur costa 16/06/2020

    Hola para quien corresponda en zonas que son urbanas como calle Madrid Calle Holanda y esto este barrio que está construido que es urbano hay todavía parcelas que tienen para construir y de momento hay que dejar 3 metros de lindero a lindero estos terrenos se van a recalificar que se pueda construir de lindero a lindero cuando todos los vecinos tienen construido de lindero a lindero se va a recalificar esto en cuánto tiempo será gracias

Cercador |


més contingut relacionat

Alaior obre expedient a un local de Son Bou on desenes de jove no guardaven la distància

Es tractava d'una celebració improvisada per la finalització de la Selectivitat

Els batles de Menorca agraeixen la suma d’esforços contra els incomplidors de mesures sanitàries

Una setmana abans de cada festa patronal es concretarà la coordinació entre Estat, Govern, Consell i Ajuntaments

La meitat de sol·licituds de l’IMV no reuniran els requisits

Des de principis del mes de juny s'han rebut 510.000 sol·licituds

En vigor el decret de les sancions per incomplir les mesures contra la Covid-19

S'ha creat una Unitat d'Anàlisi formada per inspectors de Salut, Consum i Turisme del govern i dels consells insulars