societat

El decret urbanístic del Govern afecta 86 hectàrees de terrenys a Sant Antoni

Es converteixen en rústiques 63 hectàrees de sòl urbanitzable i 23 de sòl urbà no desenvolupat


El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Sant Antoni, Miguel Ángel Costa, critica durament el decret llei 9/2020 de mesures urgents de protecció del territori, perquè converteix en rústiques àmplies zones del municipi. Segons el càlcul que ha fet el Consistori, es desqualifiquen 63 hectàrees de sòl urbanitzable i 23 de sòl urbà sense desenvolupar.

D’aquesta manera, segons l’Ajuntament, 63 hectàrees d’urbanitzables passen a ser rústics. “És per on el poble podia créixer”, lamenta Costa, que assegura que desqualifica terrenys situats al voltant de sa Talaia, o del carrer Londres cap a ses Païsses.

El decret també afecta 23 hectàrees de les anomenades actuacions en sòl urbà. “Són sòls urbans sense desenvolupar, que no han fet les corresponents cessions”, explica el regidor d’Urbanisme de Sant Antoni, que assegura que la normativa afecta el 60 per cent d’aquest tipus de sòl al municipi. Algunes àrees afectades són la zona de l’avinguda Doctor Fleming o ses Païsses. Segons el regidor, el decret no afecta ses Variades, perquè “ja és sòl rústic”, una zona per la qual estan buscant una solució.

“És un càstig als municipis que no tenim el planejament actualitzat, però a Sant Antoni no s’ha fet perquè hi ha hagut canvis de govern i de regidors”, justifica Costa, que critica que aquest decret resta competències als ajuntaments i als consells. “És inadequat i inoportú que l’hagin aprovat durant l’estat d’alarma”, afegeix.

El regidor d’Urbanisme de Sant Antoni assegura que el decret “desequilibra” el futur planejament del municipi. “Ens lleva la possibilitat de donar serveis i equipaments al poble“, conclou.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Jose tur costa 16/06/2020

    Hola para quien corresponda en zonas que son urbanas como calle Madrid Calle Holanda y esto este barrio que está construido que es urbano hay todavía parcelas que tienen para construir y de momento hay que dejar 3 metros de lindero a lindero estos terrenos se van a recalificar que se pueda construir de lindero a lindero cuando todos los vecinos tienen construido de lindero a lindero se va a recalificar esto en cuánto tiempo será gracias

  2. Jose tur costa 22/08/2020

    Hola para quien corresponda en zonas que son urbanas como calle Madrid calle Holanda este barrio que está construido que es urbano hay todadia calles con parcelas que tienen para construir pero tienen que dejar 3 metros de lindero a lindero cuando todos los vecinos quean construido sus terenos no andejado metros de separación alguno estos terenos que quedan sevan recalificar algundia para poder construir como todos los vecinos dela zona ipara cuando será grasias.

Cercador |


més contingut relacionat

El conseller d’Educació de Menorca demana al Govern que flexibilitzi les ràtios de segon de Batxillerat

Lamenta que no s'hagi aprofitat la nova normativa anti-Covid per resoldre el problema i reclama que es rectifiqui

La incidència de la Covid per municipis

Les xifres de les Pitiüses estan molt lluny de les de Menorca i Mallorca

Tanca Universal Video, el darrer videoclub de Palma

Pepe Massanet baixarà la barrera en dos o tres mesos, quan hagi liquidat les pel·lícules

Cap de setmana amb les àrees recreatives de l’Ibanat obertes

Patrulles de l'Institut Balear de la Natura vigilen que la gent en faci cas, però a vegades hi ha descuits